Andelever og foie gras

Ingredienser:
- 500 g andelever
- 8 gram salt
- 2 gram pepper
- 75 g smør
- 3 ss portvin

Slik gjør du:
1. Start med å blande sammen temperert smør og portvin i en skål.
2. Fjern membranen/hinnen som ligger rundt andeleveren med en sylskarp kniv.
3. Snu leveren og fjern senene i leveren ved å bruke en liten, skarp kniv. Vær forsiktig.
4. Kutt til og form andeleveren til tykke pølser med en diameter på 6-7 cm.
5. Krydre leveren med salt og pepper, før du så smører inn portvinssmøret på yttersiden av andeleveren.
6. Dra ut en god lengde med plastfolie på kjøkkenbenken. Legg så andeleverpølsen i enden av plastfolien og rull sammen til plastfolien har gått 4 ganger rundt leveren. Det beste resultatet får du dersom du presser ut luft mens du ruller, og samtidig passer på å få en så symmetrisk og rund form på pølsen som mulig.
7. Dampes så på 60 grader i ovnen eller ved bruk av en sous vide maskin. Alternativt kan du trekke andeleveren i en kjele med vann som holder ca. 60 grader. Pass da på å pakke leveren ekstra godt inn med et ekstra plastlag eller vakuumpose. Leveren er ferdig når kjernetemperaturen er 55 grader. Dette bør ta 40-45 minutter.
8. Avkjøl leveren i kjøleskapet i 2-3 dager for best mulig smak.

Andeleverterrine i stekeovn:

Eventuelt kan du lage andeleveren i en smal brødform. Samme fremgangsmåte, men du former leveren ved å trykke den forsiktig ned i formen. La plastfolie dekke hele leveren. Dekk til formen med et lokk, stek i vannbad på 95 grader til leveren har en kjernetemperatur på 55 grader.

Serveringstips:
- Skåret i skiver og servert med frisésalat, pinjekjerner, rødvinssirup, pæremarmelade og sprøstekte loffsmuler.
- Skåret i skiver og servert med syltet løk, syltet gulrot, balsamicosirup og brødchips.

Overdådig luksus: Legg noen tynne skiver trøfler mellom andeleveren og portvinssmøret.

Anbefalt

Hva er kvadratrot? Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange) med seg selv for å få tallet du er ute etter. Kvadratrot skrives √. De...

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet «%» for prosent. Formelen for prosentregning når du skal finne...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Et økende fokus på kropp har gjort at industrien innen kosttilskudd nærmest har skutt i været de siste ti årene. Fra å ha vært et marked forbeholdt de “ekstreme”...

Mange drømmer om å starte for seg selv. Noe av det første du må bestemme deg for er organisasjonsform. Her får du tips til hvordan du starter et aksjeselskap...

I løpet av uken, året og livet tilbringer vi mye tid på jobb. Å jobbe i et arbeidsmiljø der man kjenner seg velkommen, vel og får støtte til arbeid...

Renter er hva du betaler for å ”leie” penger, med andre ord hva det koster å låne penger. Renten beregnes som en fast brøk av lånet og uttrykkes...

Du har nok sikkert lært til nå at likninger kan benyttes i mange situasjoner. Likninger er det vi bruker når vi skal finne de opplysningene vi ikke kjenner fra...