eggedosis

Hvordan lage eggedosis

Den er en av inngangsportalene for alle barn som blir med mor eller far på kjøkkenet med dessert- og kakelaging på agendaen. Den kremete og søte eggedosisen smaker vidunderlig alene, og enda bedre servert med bær. Denne simple desserten som kun består av vispet egg og sukker danner basen for en haug av øvrige desserter og kaker. Tilsett hvetemel og bakepulver, og du har røre til sukkerbrød.

Eggedosis serveres ofte som dessert på 17. mai, da med jordbær og blåbær for å fremme nasjonalfargene.

Oppskrift på eggedosis:

- 4 egg
- 80 gram sukker (gjerne finkornet)

Slik gjør du:

1. Knekk eggene i en bolle og visp i 10-15 sekunder.
2. Tilsett sukkeret og fortsett vispingen til røra er stiv.

Tips og triks:
- Prøv med et par ss cognac, brandy eller rom.
- Server med hakket sjokolade, eller et dryss kanel.
- Lag eggedosisen med finrevet appelsinskall.
- Forsøk å lage varm eggedosis (sabayonne) ved å piske eggeplommer, hvitvin og sukker over vannbad.
- Eggedosis med sukrin - et sunnere alternativ.

Anbefalt

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Makspuls Å regne ut makspuls kan gjøres veldig enkelt, men forskere er veldig uenige i hvilken formel som gir den mest korrekte målingen. Her snakker vi selvfølgelig om hva som...

Prosentsatsen for feriepenger er minimum 10,2 % av feriepengegrunnlaget for folk flest, men 12,5 % for alle over fylte 60 år. Det kan likevel påvirkes av en rekke ting,...

Ingredienser: - 50 g tørket steinsopp - 4 champignon - 2 hvitløksfedd - 3 sjalottløk - 1/4 purre - 1/5 sellerirot - 7 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 1 dl H-melk - Salt, pepper og smør Fremgangsmåte: 1. Grønnsakene...

Ingredienser: - 4 tomater - 1 boks hele hermetiske tomater - 1 halv agurk - 2 hvitløksfedd - 2 sjalottløk - 2 hele piquillos (brente paprika der skinnet er tatt av) - 2 ss olivenolje - Salt...

Ingredienser: - 1 gul løk - 1 fennikel - 1 ts fennikelfrø - 1 gram safran - 2 dl hvitvin - 5 dl fiskekraft - 2 dl fløte - 1 dl H-melk - Creme fraiche, salt og smør Fremgangsmåte: 1....

Ingredienser: - 1 hel gul løk - 2 fedd hvitløk - 250 g frosne grønne erter - 5 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 2 dl H-melk - Salt og smør Fremgangsmåte: 1. Løk og hvitløk finhakkes....

Ingredienser: - 1 gul løk i biter - 2 finhakkede hvitløksfedd - 2 dl hvitvin - 1 halv sellerirot - 5 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 2 dl melk - salt og smør Fremgangsmåte: - Løk og...

Sherrysirup: Sherryeddik/sukker i forholdet 1:1 kokes i en liten kjele til du har en siruplignende konsistens. Balsamicosirup: Balsamicoeddik og sukker i forholdet 1:1 kokes i en liten kjele til du har en...

Ingredienser: - 6 ss hvetemel - 4 ss maizenna - 3/4 ss bakepulver Ingrediensene blandes sammen. Rør inn vann til du har en passende konsistens (omtrent som tykk pannekakerøre). Kjør så blandingen sammen...