Espressomaskiner har vært en trend hos de norske forbrukerne gjennom flere år, men fortsatt er det mange som sverger til den gode, gamle traktekaffen. Dvs kaffen du får gjennom å bruke kaffetraktere ala MoccaMaster.
Oppskrift på kaffe:
6 strøkne måleskjeer kaffe (60 g)
1 liter vann
Slik gjør du:
1. Fyll opp vannkammeret med 1 liter kaldt vann.
2. Legg et kaffefilter i filterholderen og fyll opp med angitt mengde kaffe.
3. Rist litt på filterbeholderen så kaffen ligger jevnt.
4. Trykk på på-knappen, la kaffekokingen gå sin gang, og forsyn deg ikke før all kaffen er ferdig.
Hvor mange skjeer kaffe trenger du?
Svak: 4-5 skjeer (40-50 g)
Normal og fyldig: 6 skjeer (60 g)
Sterk: 7-9 skjeer (70-90 g)
Mengdene er beregnet per liter vann.
Tips og triks for bedre kaffe:
- Skyll kaffefilteret i kaldt vann for å redusere "papirsmak" i kaffen. Enklest dersom du skyller filteret mens det ligger i filterholderen.
- Ikke la kaffen stå på varmeplaten særlig lenger enn 20 minutter, da den fort utvikler en bitter smak. Hell den heller over på en kaffekanne like etter trakting.
- Lek deg med ulike kaffetyper. Besøk gjerne en kaffebutikk for veiledning.
- Rengjør trakteren regelmessig. Du får kjøpt et rensemiddel på matbutikken som fikser biffen for deg.
- Kvern kaffebønner selv ved hjelp av en kaffekvern.
- Oppbevar kaffen i en lufttett boks/beholder.
Denne oppskriften på kaffe fungerer utmerket, men for å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Flere tips til varme drikker? Les fremgangsmåten for hvordan lage kakao.