omelett

Hvordan lage omelett

Omelett passer perfekt for en smakfull frokost eller lett middag. Med potetskiver og rester fra gårsdagens middag kan omelett bli et riktig herremåltid. Omelett er et av verdens smaksrike mirakler som enkelt kan varieres i det uendelige, med alt fra bacon og ost, til hvitløksmarinerte scampi, ananas og koriander. Tilberedningstiden er det heller ingenting å si på, ofte har du et ferdig måltid på under ti minutter.

Oppskrift på omelett:

- 3 egg
- 2 ss melk/fløte
- Salt og pepper
- Smør til steking
- Fyll etter ønske

Slik gjør du:
1. Sett panna på medium varme.
2. Visp sammen egg, melk/fløte, salt og pepper.
3. Tilsett smør eller olje i panna, la det smelte og fordel så fettet rundt.
4. Hell eggeblandingen i panna, og la stå til blandingen har fått "satt" seg.
5. Rør rundt med rolige bevegelser, helst med en stekespade av plast eller tre.
6. La den stå en kort stund uten omrøring så du får dannet en stekeskorpe på undersiden.
7. Strø fyllet over, og vend halvparten av omeletten over den halvparten

Optimalt bør du vende omeletten like før eggeblandingen har stivnet (koagulert). Da er du sikret en omelett med gyllen utside og fløyelsmyk innside.

Tips til bedre omelett:
- For virkelig fluffy omelett kan du prøve å vispe eggehvitter og eggeplommer hver for seg og blande de sammen like før steking.
- Bruk nok fett i panna, eller en non-stick panne så du får brettet omeletten pent.
- Prøv en ss rømme i eggesmeten.
- Kjøtt bør stekes før du har oppi eggesmeten, eventuelt være forhåndsstekt.
- Bruk en stekepanne med større diameter dersom du ønsker en omelett som er så lite fluffy som mulig.
- Sørg for at fettet du bruker i stekingen også treffer sidene av stekepanna, dette for å lette stekingen.
- Skal du lage omelett til flere, så burde du lage omeletten i flere omganger fremfor å lage én gigantisk.
- Jo ferskere egg, jo bedre resultat.
- Prøv å steke med andefett, kyllingfett eller baconfett fremfor smør.

Tips til hva du kan ha i omeletten:
Skinke, ost, purre, løk, scampi, bacon, kylling, pepperoni, kjøttboller, ribbe, tomatsaus (i vendinga), potetskiver, mais eller ananas.

Se også fremgangsmåte for hvordan lage eggerøre.

Anbefalt

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Makspuls Å regne ut makspuls kan gjøres veldig enkelt, men forskere er veldig uenige i hvilken formel som gir den mest korrekte målingen. Her snakker vi selvfølgelig om hva som...

Prosentsatsen for feriepenger er minimum 10,2 % av feriepengegrunnlaget for folk flest, men 12,5 % for alle over fylte 60 år. Det kan likevel påvirkes av en rekke ting,...

Ingredienser: - 50 g tørket steinsopp - 4 champignon - 2 hvitløksfedd - 3 sjalottløk - 1/4 purre - 1/5 sellerirot - 7 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 1 dl H-melk - Salt, pepper og smør Fremgangsmåte: 1. Grønnsakene...

Ingredienser: - 4 tomater - 1 boks hele hermetiske tomater - 1 halv agurk - 2 hvitløksfedd - 2 sjalottløk - 2 hele piquillos (brente paprika der skinnet er tatt av) - 2 ss olivenolje - Salt...

Ingredienser: - 1 gul løk - 1 fennikel - 1 ts fennikelfrø - 1 gram safran - 2 dl hvitvin - 5 dl fiskekraft - 2 dl fløte - 1 dl H-melk - Creme fraiche, salt og smør Fremgangsmåte: 1....

Ingredienser: - 1 hel gul løk - 2 fedd hvitløk - 250 g frosne grønne erter - 5 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 2 dl H-melk - Salt og smør Fremgangsmåte: 1. Løk og hvitløk finhakkes....

Ingredienser: - 1 gul løk i biter - 2 finhakkede hvitløksfedd - 2 dl hvitvin - 1 halv sellerirot - 5 dl kyllingkraft - 2 dl fløte - 2 dl melk - salt og smør Fremgangsmåte: - Løk og...

Sherrysirup: Sherryeddik/sukker i forholdet 1:1 kokes i en liten kjele til du har en siruplignende konsistens. Balsamicosirup: Balsamicoeddik og sukker i forholdet 1:1 kokes i en liten kjele til du har en...

Ingredienser: - 6 ss hvetemel - 4 ss maizenna - 3/4 ss bakepulver Ingrediensene blandes sammen. Rør inn vann til du har en passende konsistens (omtrent som tykk pannekakerøre). Kjør så blandingen sammen...