Oppskrifter på hjemmelaget is

Kaller sommeren? Eller trenger du kanskje et kaldt, deilig tilbehør til en av dine ferske kaker? Uansett, nedenfor følger noen velsmakende iser som du enkelt lager hjemme uten særlig med styr. Passer selvfølgelig også utmerket alene! Vi starter med kremisene som baserer seg på fløte og melk.

Oppskrift på iskrem:

- 8 eggeplommer
- 200 gram sukker
- 6 dl fløte
- 4 dl H-melk
- 1/4 ts salt

Slik gjør du:
1. Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle.
2. Varm opp melk, fløte og salt til ca. 70-80 grader.
3. Spe melkeblandingen over i eggeblandingen mens du pisker kontinuerlig.
4. Hell mixen over i en kjele og varm opp under konstant røring til det begynner å tykne (ca. 70-80 grader). Den skal ikke koke!
5. Avkjøl i kjøleskap eller isbad.
6. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.

Dette er basen for en lang rekke varianter av fløtebaserte iskremer.

Lyst på vaniljeis? Da tilsetter du frøene fra en vaniljestang sammen med fløten og melken du koker opp.

Sjokoladeis? Tilsett 100 g sjokolade og 1 ss kakao.

Rom og rosin-is? 8 cl rom og 80 g rosiner.

Krokanis? Vend inn 75 g krokan i smeten når den såvidt starter å tykne ved innfrysingen.

Is med bær? Vend inn bærne når den har startet å tykne ved innfrysingen.

Oppskrift på sorbet:

Jordbærsorbet:
1 kg jordbær (frosne kan brukes)
250 g vann
250 g sukker
80 g fruktose
Saft av 1 sitron

1. Kok opp vann og sukker, avkjøl.
2. Tin jordbærene dersom de er frosne.
3. Kjør alt i en blender eller food-proccesor.
4. Visp inn fruktose.
5. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.

Bringebærsorbet:
1 kg bringebær (frosne kan brukes)
250 g vann
250 g sukker
80 g fruktose
Saft av 1 sitron

1. Kok opp vann og sukker, avkjøl.
2. Tin bringebærene dersom de er frosne.
3. Kjør alt i en blender eller food-proccesor i 10-15 sekunder.
4. Sil blandingen i en bolle.
5. Visp inn fruktose.
6. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.

Anbefalt

Hva er kvadratrot? Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange) med seg selv for å få tallet du er ute etter. Kvadratrot skrives √. De...

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet «%» for prosent. Formelen for prosentregning når du skal finne...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Et økende fokus på kropp har gjort at industrien innen kosttilskudd nærmest har skutt i været de siste ti årene. Fra å ha vært et marked forbeholdt de “ekstreme”...

Mange drømmer om å starte for seg selv. Noe av det første du må bestemme deg for er organisasjonsform. Her får du tips til hvordan du starter et aksjeselskap...

I løpet av uken, året og livet tilbringer vi mye tid på jobb. Å jobbe i et arbeidsmiljø der man kjenner seg velkommen, vel og får støtte til arbeid...

Renter er hva du betaler for å ”leie” penger, med andre ord hva det koster å låne penger. Renten beregnes som en fast brøk av lånet og uttrykkes...

Du har nok sikkert lært til nå at likninger kan benyttes i mange situasjoner. Likninger er det vi bruker når vi skal finne de opplysningene vi ikke kjenner fra...