Fem gode tips for å få hvitere tenner

Et hvitt smil kan sjarmere de aller fleste. Ønsker du deg hvitere tenner? Da bør du få med deg dette.

Det finnes mange kjerringråd man kan teste ut, men hvor vidt dette gjør noen forskjell eller ikke er uvisst.

Tannblekestrips

Her finnes det utallige varianter. Resultatet kan variere fra person til person, og det kan også komme an på hvilken type du bruker. Det skal være enkelt å bruke, og ikke spesielt tidkrevende. Dette er noe av det mange velger å prøve aller først.

Hos tannlegen

Det sikreste vil trolig være å bleke tennene hos tannlegen, men dette koster en god del. Du kan velge å gjøre det hos tannlegen, eller du kan få hjemmebleking i regi av tannlegen din. Tannlegen vil da kunne fortelle deg hva slags resultat du kan forvente, og om du i det hele tatt bør bleke tennene dine.

Tannkrem

Det finnes mange typer tannkrem som skal være spesielt rettet mot å få hvitere tenner. Dette er trolig det alternativet som gir minst effekt, men det kan være et godt sted å starte. Er behovet på det nivået der man kun kunne tenke seg en anelse hvitere tenner uten for mange eller kompliserte tiltak, er dette en mulig løsning.

Det er lett å få tak i en slik tannkrem og det koster heller ikke så mye. Prisene varierer, men du trenger neppe gå over to hundre kroner. Det finnes også munnskyll som har samme effekt.

Hjemmebleking

Dentaworks tannbleking

I tillegg til «Tannblekestrips» som ble nevnt helt i starten, finnes det også mange andre metoder som gjør det relativt enkelt å bleke tennene hjemme. Det finnes penn, skinner, strips, gelé og LED-lys. Her kan det være lurt å lese litt om de ulike metodene før man velger. Pris og tidsbruk varierer.

Tips: Dentaworks.no har flere gode løsninger for hjemmebleking. Produktene finner du her.

Forebygging

Det aller viktigste må kanskje være det å forebygge. Det er viktig å være nøye med tannpussen. Tanntråd er også svært effektivt her, og noe tannlegene alltid anbefaler oss å bli flinkere til. Utover dette har det mye å gjøre med uvaner.

Røyking er for eksempel noe som misfarger tennene, les mer her hvis du ønsker å slutte. I tillegg er det visse matvarer som gir gulere tenner. Kutt ned på inntaket av kaffe og rødvin, samt annen mat med sterk farge. Skyll munnen godt i de tilfellene hvor du ikke klarer å holde deg unna (for la oss være ærlige, vi klarer oss ikke helt uten).

Uansett: Husk å smile!

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...