Fem gode tips for å redusere flass

Flass og tørr hodebunn er noe mange sliter med. Det kan være et skikkelig irriterende problem. Noen synes det er flaut og pinlig. Ta en titt på disse tipsene og test dem ut. Kanskje er det noe av dette som kan hjelpe akkurat deg.

Norsk Helseinformatikk skriver at flass kjennetegnes ved kløe og avskalling av døde hudceller fra hodebunnen. Ofte kan man se små hvite prikker eller flak i håret eller i hodeplagg når man bruker det.

Dette kan du prøve:

Sjampoer

Det kan være lurt å finne ut om sjampoen du bruker er god nok. Kanskje trenger du en mildere sjampo. Det finnes også spesielle sjampoer som kan brukes når flass har blitt et problem, dette kan være gunstig å teste ut. Det finnes utallige typer som fås på både apotek og i kosmetikk-butikker. Et lite søk gjør at du får mange ulike alternativer.

Reduser bruken av hårprodukter

Hårspray, voks, gelé og andre hårprodukter kan gjøre problemet større. Det kan hende du bør redusere bruken. Det kan også være lurt å finne produkter som er milde og gode for hodebunnen.

Sol og frisk luft

Det sies at det kan hjelpe med sol, og frisk luft er alltid bra. Derfor kan det være lurt å slikke sol når dette er mulig – men husk solkrem.

Spis sunt og stress mindre

Sunn mat finere haar bedre helse tips

Et dårlig kosthold og stress kan gjøre problemet større enn det det trenger å være. Det anbefales å spise mye frukt og grønt. Pass på at kostholdet ditt er bra. Er man sunnere, blir ofte slike helseproblemer mindre. Stress kan også påvirke deg og gjøre at du flasser mer. Bør du gjøre noen tiltak for å stresse mindre i hverdagen? Det kan gjøre mye for helsen din.

Hårkur

Det finnes også mange hårkurer spesielt tilpasset flass. Har du prøvd sjampo mot flass uten at dette har hjulpet, kan du prøve en kur. Noen av disse kurene reduserer synligheten av flass, i tillegg til at det skal være bra for å motvirke fet og tørr hodebunn. Det kan også lindre kløe. Dette bør du prøve!

Vi håper noe av dette hjelper deg!

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: