Fem gode tips for å redusere kviser

Det kan være utrolig irriterende når huden blir full av små røde betennelser. Kviser er et problem for mange. Under kan få noen gode tips for hvordan du kan redusere kviser.

Lokalbehandling

Det finnes en god del kremer og produkter man kan bruke som lokalbehandling. Apoteket og kosmetikk-butikker har et bredt utvalg. Apoteket anbefaler blant annet Basiron og Zalna. Kremene hemmer bakterievekst. Det finnes også produkter legen kan skrive ut resept på.

Tabletter

Noen velger å prøve seg på tabletter. Man kan få antibiotika hvis problemet er stort, eller man kan prøve p-piller. Dette er slikt man må snakke med legen om, og det kan være lurt å ha prøvd andre og enklere ting først.

Rengjør huden to ganger om dagen

tips for aa redusere fjerne kviser menn kvinner gutter jenter acne

Kviser kommer ofte fordi huden er fet. Det er veldig lurt å rense huden nøye hver morgen og hver kveld. Bruk et produkt som er tilpasset fet og uren hud. Du bør også koste på en dypere rens, peeling, noen ganger hver uke. Slik at du får skrubbet huden skikkelig. Da får huden mulighet til fjerne døde hudceller og danne nye celler.

Dette gjør at huden blir finere og du kan unngå kviser. Det finnes også masker du kan bruke i ansiktet som dyprens. Sliter du med kviser andre steder på kroppen, bør du være nøye med å skrubbe kroppen generelt. Les mer om hvordan du får renere hud her.

Prøv isbit-trikset

Har det dukket opp en eller to irriterende kviser? Kanskje skal du snart på et viktig arrangement og du vil gjerne bli kvitt kvisene fort. Da kan du prøve isbit-trikset. Mange mener at dette har stor effekt. Pakk isbit inn i tørkepapir eller et tynt lommetørkle. Hold den så mot kvisen for å kjøle den ned. Hold den der til isbiten har smeltet. Det er verdt et forsøk!

Vær forsiktig med sminken

Hvis du har mye kviser i ansiktet kan det gjøre vondt verre å tette igjen porene med mye sminke. La huden få puste. Det kan også være lurt å gå til innkjøp av sminke som ikke er altfor fet, eller som inneholder for mye olje. Det finnes sminke som skal være ekstra god for huden – test ut dette. Husk selvfølgelig å fjerne all sminke før du legger deg om kvelden.

Vi håper noe av dette kan hjelpe deg.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: