Fem gode tips for å redusere luft i magen

Sliter du med luft i magen? Føler du deg oppblåst og uvel? Noen ganger kan det være både flaut og ubehagelig. Dette er et problem man gjerne vil bli kvitt. Disse tipsene kan hjelpe deg med å redusere luft i magen.

Mageproblemer kommer som regel av noe man har spist, eller på grunn av kostholdet vårt. Det finnes ting man kan tenke på og ting man kan forsøke. Det finnes også noen kjerringråd hvis man vil prøve ut det.

Spis sakte

Dette virker kanskje for enkelt, men det er faktisk slik at dersom man spiser for fort, svelger man også mer luft. Dette påvirker magen din. Ta deg god tid med maten, spis sakte og svelg rolig. Dette kan være et godt sted å begynne. Tenk deg om: Kaster du i deg maten? Det er uansett bra å spise sakte, da kjenner du tidsnok når du blir mett og unngår å spise for mye.

Spis riktig

Det er mye mat som gjør at vi får mer luft i magen. Det kan være lurt å tenke på hva man spiser. Alkohol og fritert mat er to ting man bør kutte ned på dersom man opplever mye luft i magen. Det er kanskje kjedelig, men det er enda kjedeligere å føle seg oppblåst. Mange mennesker er også vare for melk, noen er faktisk allergiske.

sjokolade helsetips mot luft i magen redusere vondt kosthold

Det kan hende du bør kutte ut melkeprodukter, i hvert fall kutte ned på det. Dessverre innebærer det å spise mindre sjokolade – men til gjengjeld kan det hende du får friskere mage.

Tabletter

Det finnes blant annet tyggetabletter du kan prøve som raskt skal lindre oppblåsthet. Mange mener at fiber kan være løsningen, og her finnes det tabletter. Dette er et naturlig produkt som skal være gunstig for tarmfunksjonen.

Beveg deg

Inaktivitet kan gjøre problemet større. Fordøyelsen har behov for at vi beveger på oss slik at den kan få jobbe under gode forhold. Kom deg på trening, ta deg en gåtur, og pass på at du ikke sitter for mye stille. Her kan du lese om hvordan du kommer i gang med trening.

Toalettvaner

Det kan faktisk gjøre en forskjell å gå regelmessig på do. Innfør rutiner på det. Det er ikke alltid man kan velge når man skal på do, men magen kan ha godt å ha en form for rutine når det kommer til toalettbesøk. Det kan også hende du da blir mer bevisst på problemet, og at du også vil kunne merke når du opplever en forbedring.

Hvis du røyker bør du slutte med dette. Det kan føre til mer luft i magen. Her kan du lese om hvordan man slutter.

Vi håper noe av dette hjelper!

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...