Sov for bedre sex

God søvn gir bedre sex

Mangel på søvn kan være drepen for et godt sexliv. Får du for lite søvn, kan det ta fra deg både lysten og evnen. Her gir vi deg noen tips til hvordan du gjennom bedre søvnvaner også får mer tid og overskudd til et godt seksuelt samliv!

Sexlivet forutsetter overskudd

Sex er for mange limet som holder et forhold sammen. Når sexen uteblir, eller blir en kjedelig rutine som mer minner om et mekanisk verksted, daler lysten tilsvarende. Særlig hos kvinner. Sex som rutine gir ikke følelsen av attraktivitet og begjær som hever seksuallivet til noe mer enn en pliktskyldigst gest i ny og ne. Sex skal være gøy! For ikke å snakke om at sex burde være en gjensidig god opplevelse for begge parter. Når overskuddet mangler, er det allikevel ikke enkelt å få tilbake den samme forelskelsens glød. Noe som i seg selv kan gå ut over lysten og initiativet.
Lyst, begjær og opphisselse, den erotiske leken og den gode tilfredsheten både før, under og etter samleiet, burde være en helt naturlig del av et forhold mellom to mennesker som er glade i hverandre. Så hva kan vi gjøre når mangel på søvn går ut over sexlivet og kanskje skaper gnisninger i forholdet?

Bedre søvnvaner er svaret

Særlig en del menn sliter med overskuddet når en slitsom dag er over og har tappet dem for energi og krefter. Påfyll av ny energi er imidlertid nødvendig for et seksualliv som kanskje allerede har begynt å skrante. Det er i denne sammenhengen bedre søvnvaner kan bedre sexlivet betraktelig. Vi må sørge for å lade batteriene. Og det er her nyere forskning viser forholdet mellom sex og søvn som så viktig.

Sex og søvn lader batteriene våre

Paradokset er at søvn og sex på hver sin måte er med på å lade batteriene våre. Men når du ikke får sove, lades ikke batteriene for det overskuddet du trenger for å kunne nyte og gi deg hen til sex. Og når du ikke får sex, går dette også ut over den stimulansen du trenger både fysisk og psykisk for å kunne mestre den samme hverdagen som i første omgang førte til søvnproblemene.

Når helsemessige problemer forstyrrer søvnen

Årsaken til manglende søvn, i tillegg til stressende hverdager og fulle kalendere, kan ellers være helsemessige forhold som diabetes, søvnapné eller depresjoner. I tillegg kan bivirkninger fra medisinbruk føre til dårligere og mer overflatisk søvn, noe som i sin tur vil kunne føre til manglende ereksjon og mindre lyst på sex.
Men, det er håp!

Hvor mye søvn trenger vi egentlig?

Mellom 6 til 9 timers søvn regnes som normalt i følge forskningen. Det viktigste er hvordan hver enkelt av oss føler når vi står opp om morgenen. Dersom vi føler oss uuthvilte og kraftløse gjennom dagen, blir det ikke bedre når kvelden kommer og partneren forventer lidenskapelig sex. Målet er å være våken og opplagt og ha energi nok til å gå inn i den nye dagen med. Så hva kan søvnforskerne fortelle oss?

En time mer...

I følge forskerne vil en kvinne som får en time mer søvn øke sjansen for samleie dagen etter med 14 %. Denne effekten gjelder også om andre faktorer som alder og humøret partene er i tas med i betraktningen.

Ingen mirakelkur

Det er selvsagt andre forhold som også spiller inn dersom et par har seksuelle problemer. Søvn er ikke det eneste svaret, men allikevel viser resultatene fra den forskningen som er gjort at nok søvn øker sjansene for seksuelt overskudd.

Kvaliteten i forholdet

Det er også nokså opplagt at dersom partneren ikke er tilgjengelig, eller forholdet i seg selv har vært dårlig over lenger tid, vil ikke mer søvn være svaret. En faktor som er verd å ta med seg i denne sammenhengen er at en del mennesker sover mye bedre alene. Av og til kan det derfor være mer romantisk og sexy i lengden å ha hvert sitt soverom! Særlig når vi nå vet at søvn og økt sexlyst henger sammen.
Sov godt!

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...