Samliv: Få bedre sexliv

Hvordan få et bedre sexliv

Dersom sex kommer på toppen av lange arbeidsdager, vi er stresset, ikke får sove og bekymrer oss over økonomien, jobben eller masete unger, da mister vi også lysten og energien som er forutsetningen for god sex. Så hva kan vi gjøre for å bevare et spennende sexliv?

”Ikke i kveld, kjære”

Der sex skulle gi oss intimitet og fysisk nærhet – som er så viktig både for vår fysiske og psykiske helse – kan det fort bli en salderingspost i en allerede krevende hverdag. Men sex er et viktig lim for et godt forhold. Det er derfor viktig å ta seg tid til å snakke om problemene dersom erotikken begynner å bli lunken og lite spennende. Sex skal jo ikke være rutine og plikt, men et kraftfelt der begge parter kan hente ny energi og få tilførsel av nødvendig drivstoff til et gjensidig tilfredsstillende forhold. Her får du noen råd til hvordan du kan pleie sexen i forholdet!

Et godt sexliv krever overskudd

Sex krever overskudd, og overskudd får du gjennom god planlegging og ved at du bevisst setter av tid til erotisk lek. Ikke minst er nok søvn viktig. Spesielt gjelder dette for kvinner. Selv bare med en time ekstra under dyna viser forskningen at sjansen for at det ender med samleie dagen etter, øker med 14 %. Når vi får sove godt, føler oss friske og uthvilte, øker også lysten. Og om du begynner å bekymre deg over at det begynner å bli lite sex, så snakk ut om det. Ta eventuelt kontakt med en profesjonell seksualrådgiver og få hjelp til å komme gjennom problemene. Sett ord på hva du føler!

Den viktige kommuniksjonen

Ofte er mangel på kommunikasjon et større problem enn hva mange vanligvis tenker over. Dersom en av partene begynner å lure på om forholdet er i ferd med å rakne, at man er i ferd med å vokse fra hverandre, er det viktig å snakke om det. Ellers vil bekymringen og de tilbakeholdte følelsene forsterke den voksende mistanken om at noe ikke er i orden og redusere sexlysten.

Partneren vil i tillegg kunne føle seg avvist og såret. Å føle seg attraktiv og attråverdig er avgjørende for å føle tilstrekkelig lyst og opphisselse. Hvordan kan du unngå i havne i denne onde spiralen?

Sett av tilstrekkelig med tid

Om forholdet er dårlig i utgangspunktet, er det ikke lett å glede seg over sexlivet heller, men desto viktigere er det å sette av tid til å finne ut av hva den andre ønsker og har behov for. Er det fantasier vi er redde for å dele? Eller er vi redde for å si fra om at noe faktisk ikke er så deilig for oss som den andre synes å tro? Å ha nok tid sammen er en forutsetning for å kunne få et bedre sexliv.

Spør vi ikke, får vi heller ikke de svarene som kanskje kunne redde et skrantende forhold. Det er ikke alltid like enkelt å gjette seg frem til den andres seksuelle fantasier og hva som kjennes godt og opphissende for ham eller henne. Anspenthet og følelsen av ikke å være bra nok, kanskje lure på om den andre ”har en annen”, er også drepende for lysten til å gi seg hen.

Sex og helsen din

Dersom dere har seksuelle problemer i forholdet, er det viktig å finne ut av om det kan være helsemessige eller psykiske årsaker som forårsaker manglende sexlyst eller problemer med potensen. En legesjekk kan være påkrevd. Særlig hvis det er medisiner med i bildet som kan gi bieffekter som tretthet og manglende lyst.
Å være i god form er viktig. En dårlig rygg for eksempel kan ødelegge et ellers godt forhold og dynelek. Sex er jo også krevende fysisk utfoldelse, så er du i dårlig forfatning, kan ikke kroppen yte heller. Frisk luft og mosjon kan høres ut som en klisjé, men det er ikke desto mindre et godt råd. Og nordmenn elsker jo å ha sex ute i naturen, så her er muligheten både for fysisk trim og opphissende lek uten klær!

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...