Hvordan få renere hud

Hvordan få renere hud

Å holde huden ren er et tema for mange, uansett om en har hudproblemer eller ikke. Det finnes mange myter, og det finnes mange sannheter, om hvordan dette kan gjøres. En ting er sikkert, du trenger ikke bruke tusenvis av kroner i måneden for å klare dette.

Huden vår, et stort organ

Huden er altså kroppens største organ, og bør behandles riktig. Det kan gjøre at en slipper hudproblemer. Samtidig som en ser godt ut (det er ikke å komme fra at dette er et mål for mange).

Huden har flere oppgaver enn kun se bra ut. Huden ligger rundt alle organer og musklene, og beskytter dermed disse for påvirkninger. Påvirkningene kan være slag/støt og infeksjoner. En av de andre viktige oppgavene til huden er å danne D-vitaminer. I tillegg ligger evnen til å sanse berøring i huden, og den regulerer kroppstemperaturen vår.

Huden består av tre lag, og spesielt det øverste hudlaget fornyer seg stadig. Selv om vi har hud som er bygd opp på lik måte, har den enkeltes hud sine egenskaper.

Huden og mat

Da huden er et organ vil dens egenskaper også påvirkes av det vi spiser. Det hjelper lite å bruke tid og penger på hudpleie kun ved ytre tiltak. Du kan smøre og rense i vei, men de gode egenskapene kan du kun forbedre innenfra.

Har du hudproblemer vet du kanskje allerede at enkelte matvarer ikke har skylden for kviser og annet, men mat kan likevel hjelpe. Dette da forskjellige typer mat inneholder viktige vitaminer, mineraler og annet, som alle organer nyter godt av, også huden. Derfor vil maten være til hjelp for en ren og fin hud.

Matvarer som inneholder mye antioksidanter er gunstig både for å holde huden ren og forsinke aldring. Dette er mat som blåbær, tomat, forskjellige typer frukt og grønt (spesielt med grønn eller oransje farger), samt nøtter. Fisk, spesielt fet fisk, er også gunstig for huden.

Ikke minst er det viktig å fukte huden innenfra, med vann! Det hjelper lite med fuktighetsgivende kremer om huden ikke får væske innenfra. Dårlig væskebalanse fører også til ubalanse i huden.

Mat som kan føre til uren hud

Hvordan faa renere hud hva slags mat kosthold sunnere helse

Å ha et dårlig kosthold påvirker hele kroppen, og kan føre til problemer, også for huden. Mange matvarer inneholder mye kjemiske stoffer, som E-stoffer. De fleste av disse er ugunstige for oss over tid, og i store mengder. Hos enkelte fører disse også til hudproblemer.

Selv om sjokolade i seg selv ikke fører til uren hud, vil mye godteri og sukkervarer gi problemer. Ser man på hvilke skader sukker kan ha for oss generelt er det ikke overraskende at det også gjelder huden. Det samme gjelder om kostholdet er rikt på fett og karbohydrater, spesielt raske karbohydrater.

Rutiner for en ren hud

Vil man ha en ren hud bør man også ha noen rutiner, i tillegg til sunn mat og drikke. Det trenger ikke koste «flesk», men du bør investere i enkle produkter som passer din hud. Produkter, som er nyttige, er renseprodukter og en god krem. Dette kan du få hjelp til hos en hudpleier eller et apotek.

Trening vil også hjelpe deg til en renere hud. Får du opp pulsen med jevne mellomrom øker oksygentilførselen i huden. Samtidig virker trening godt på stresshormonet, kortisol. Økte mengder kortisol i kroppen kan føre til uren hud.

Huden blir utsatt for ytre forurensinger hele dagen, og bør derfor renses/vaskes. Da såpe og renseprodukter kan virke uttørrende vil en god krem hjelpe (selv om den ikke gir deg direkte ren hud).

Daglig/ukentlige rutiner:

  • Benytt milde produkter, som passer din hud
  • Rens/vask ansiktet morgen og kveld
  • Peeling kun en gang pr uke
  • Ikke klem på oppståtte kviser
  • Ansiktsmaske passende til din hud en gang i uken

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...