Tips starte med trening

Hvordan komme i gang med trening

Det flyter over av tips og saker på nettet, i aviser og ukeblader om folk som lykkelig forteller om en sunnere livsstil og alle kiloene de har tatt av. Vektklubb meg her og vektklubb meg der. Straks du er i gang med treninga, vil mye gå av seg selv. Her følger noen gode komme-i-gang-tips.

La det være lystbetont

Hater du å løpe? La det være! Hvis du ikke allerede vet hva du vil holde på med, finn ut hva som kan gi deg glede å trene. Let rundt på nettet etter aktiviteter som trigger deg, som gir deg en god følelse, der det fødes en tanke som "hmm, dette, ja dette ser interessant ut, dette kan være moro å drive med".

Det være seg løping, sykling, svømming, vekttrening, eller hvorfor ikke forfølge drømmen fra da du var ung og så filmen Rocky I, og begynne med boksing eller annen kampsport? De seriøse kampsportsentrene har som regel plass til folk i alle aldre og fasonger.

Allier deg med venner

Det enkleste i verden er å utsette dagens planlagte treningsøkt til en annen dag. For å motvirke slikt må man lage noen feller for seg selv, dersom man da ikke er av den veldig disiplinerte sorten som evner å gjennomføre økta selv om universet truer med å klappe sammen.

Derfor, gå sammen med noen venner eller familien din. Bli enige om hva dere skal trene, sånn cirka hvor ofte, og at dere skal motivere hverandre til å bli med. Sett gjerne et mål sammen. Mange vennegjenger går sammen og trener til Birkebeinerritt, Birkebeinerrenn og lignende. Gjør gjerne det, men det trenger ikke være så avansert. Hiv dere med på lokale mosjons-et-eller-annet, eller bare hold på for dere selv i nærmiljøet.

Ålreit utstyr, økt treningsglede

Uansett hva du skal trene, så hjelper det på med godt utstyr som får deg til å føle deg bra og ikke minst som du har lyst til å bruke. Noe så enkelt som gode fjellsko for de som liker å gå turer i skogen eller en ny badedrakt på den ene siden, til avanserte fulldempede og særdeles dyre terrengsykler på den andre siden. Alt som kan bidra til å få deg i aktivitet er lov, men innenfor sunne økonomiske rammer. Det finnes mye ekstremt bra treningsutstyr til salgs som er lite brukt. Sjekk salgssider på nettet. Du kan gjøre et kupp!

Realistiske mål

Altfor mange setter seg urealistiske mål når det gjelder trening. Gjør en rask analyse av deg selv og finn ut om du har en tendens til å love deg selv for mye. Vær ærlig og juster ambisjonsnivået deretter! Bli enig med deg selv eller vennene du skal trene med hvor ofte dere skal trene, og legg gjerne til at økter på impuls, sammen eller alene, er helt greit. Er treningslysten der plutselig, følg opp umiddelbart og kom deg i aktivitet.

Supermosjonistens kunnskaper

Supermosjonister finnes det mange av, særlig blant middelaldrende menn. Mange av dem har ikke trent siden tidlig ungdom, har tatt opp en idrett i voksen alder og stiller nyfrelst til start på alskens konkurranser. Spør du en av disse om treningsteori, kan du vedde på at de har svarene. Mange og lange. Interessen deres for idretten de driver med forsterkes for mange av dem med kunnskap de tar til seg for å bli bedre, trene rett og mer effektivt.

Deres higen etter kunnskap om trening er i et slags vekselspill med selve treningen, og begge deler er med på å bidra til å holde aktiviteten oppe. De kan alt om pulssoner, kadens (slå det opp), watt, steglengder, teknikk, kosthold restitusjon, og så videre. Derfor, har du lyst, tid og interesse for litt teori om trening, sett deg foran PCen og søk etter info. Det kan gjøre det hele mer interessant, og hjelpe deg ikke minst til å holde treningen vedlike når det butter i mot

Nytelse

En god treningsøkt ledsages mer eller mindre uten unntak av en god følelse etterpå. Når du er ferdig, står i dusjen og nyter øyeblikkets deiligheter som rusher gjennom kroppen, minn deg selv på om at disse gode følelsene får du hver eneste gang etter å ha trent. Når du samtidig trener fordi du selv har lyst til det, ikke fordi andre maser og gnager på deg, så vil det bidra til at du gjentar det hele. Igjen og igjen.

Nytelsen etter god trening kan godt premieres med god mat. Nytelse for både kropp og gane er ikke direkte ueffent, så hvorfor ikke sørge for å slå flere av livets gleder sammen? Fordi du ikke minst etter en god økt har fortjent det.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...