Hvordan leve lenge

Hvordan leve lenge

Vi ønsker alle å leve så lenge som mulig, og heldigvis blir mange nå både 80 og 90 år gamle. Enkelte til og med eldre. Livets slutt er ikke noe vi tenker over bestandig, men tanken slår oss av og til. Folk som har et langt liv har en del fellestrekk.

Levealderen din

Når din dag kommer kan ingen spå, men vi ønsker utsette den så lenge som mulig. Enkelte ting kan overhodet ikke påvirkes i denne sammenhengen. Det som er sikkert er, at i genene dine ligger livslengden. Genene kan du ikke endre, men du kan påvirke lengden på livet.

Har du noen gang tenkt over hvor merkelig det er at enkelte som gjør «alt» feil blir opptil 100 år eller mer? Det røykes og drikkes, kostholdet er ikke av det aller beste og videre. Forskere mener dette skyldes at genene deres beskytter dem, mot påvirkningene helseskadelige ting fører til.

Vi er ikke alle så heldige å få utdelt slike gener, men du kan med noen grep forlenge livet. Da snakker man ikke kun trening, kosthold og helsebevissthet. Selv om dette også spiller inn.

Forholdet til andre

Det er faktisk ikke kosthold og trening som skiller seg ut, hos de som lever lenge. Undersøkelser viser at den viktigste faktoren ser ut til å være forholdet man har til andre mennesker.

Relasjonene til andre gjelder på flere plan, men en av de viktigste er evnen til å gi, og motta, kjærlighet. Dette gir en velvære som ingen mat eller trening kan konkurrere med.

Å være en god person viser seg å øke levetiden. Da handler det om å hjelpe andre. De som gir hjelp til andre, familie, naboer og venner, lever lengre enn de som mottar hjelp.

Dine personlige egenskaper

Slik lever du så lenge som mulig

Hvordan du er som person, din individualitet, spiller en stor rolle. Positive mennesker viser seg å både leve lengre, samt komme seg fortere etter alvorlig sykdom.

Lengre levealder ser man også hos de som er samvittighetsfulle. Det vil si gjør sine daglige gjøre mål, og samvittighetsfullt følger opp viktige ting. Det kan være alt fra husvasken til å ta medisiner.

Stress har hatt mye fokus de siste årene, i mange sammenhenger. Her må vi skille mellom negativt stress, som gjør folk syke, og positivt stress. Positivt stress er bra for oss, og det viser seg at det kan forlenge livet. Mange av de som lever lenge har mye å gjøre, selv opp i alderdommen.

Vær lykkelig og dermed også få flere leveår. Positivitet og glede er en stor faktor i dette puslespillet. Har du lyst kjenne lykken må du nok også gjøre noe selv. Bruk tid på det som er viktig for deg, se mindre på TV, gå turer, hjelp andre og lignende. Forbedre livet med enkle steg.

Nei, perfekt finnes ikke

Levealder har lite med perfeksjonisme å gjøre. Det handler om å gjøre så godt man kan på mange plan. I tillegg til det vi allerede har nevnt er kosthold og trening en faktor.

Det sier seg selv at et langt liv krever mer enn et ensidig syn på ting. Dagens samfunn fokuserer mye på den fysiske helsen. Det å se ung ut og kle seg ungt. Spise riktig, trene nok og videre. Uten de indre kvalitetene fører ikke dette alene til et langt liv.

Det finnes mange oppskrifter på et langt liv, og vi har forskjellige måter å leve på. Uansett levealder vil tips for et lengre liv gjøre det livet du har bedre. Dette er også viktig, da fokus bør være på dagen i dag samtidig som vi ser fremover.

Lev! Ta vare på menneskene rundt deg og deg selv. Utfordre deg selv på flere plan, og bonusen kan bli ekstra leveår.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...