Si du har laget deg en ladning med fin gjærdeig av vann, gjær, salt og hvetemel. Hva kan du så gjøre med den for å freshe den opp og lage dekorative, små bakverk som egner seg på bordet?
Vi skal her gi deg noen tips til små delikatesser. Ikke oppskrifter i seg selv, men tips som får kreativiteten og smaksløkene i gang:
- Foccacia:
Findeigen has i en langpanne med bakepapir og olivenolje. Dytt godsaker ned i deigen, topp med olivenolje og stek på 190 grader midt i ovnen.
Ulike typer topping til foccacia:
- Maldonsalt
- Hakkede oliven
- Biter av soltørket tomat
- Finhakkede urter og hvitløksolje
- Tørkede frukter (fiken, dadler, rosiner etc)
- Nøtter
Ingredienser som lett brenner seg i ovnen kan du blande med olivenolje og smøre over. Dette vil fungere som en beskyttelse.
- Kuvertrundstykker:
Trill boller á 30-40 gram. Pensle med egg. Strø valmuefrø over.
- Kuvertrundstykker firkantede:
Rull deigen til en pølse. Strø mel over. Kutt pølsen på tvers til rektangler.
- Parmesanstenger:
Kjevle ut deigen. Smør olje over og strø over parmesan og salt. Kutt så tynne stenger med et pizzahjul. Stek på oljet stekebrett.
-Paprikatrekanter:
Kjevle ut deigen. Ha over paprikapulver, olivenolje og salt. Kutt trekanter med et pizzahjul.
- Minicalzone
- Brødsnurrer:
Med ulike typer fyll som valnøtter og trøffelolje, parmaskinke og parmesan, samt kombinasjonen urter og hvitløk.
Kjevle ut deigen. Smør fyllet utover og rull sammen. Kuttes i deler.