Cæsardressing:
Aioli spes ut med kaldt vann til passende konsistens. Tilsett revet parmesan og eventuelt finhakkede biter med ansjos.
Se fremgangsmåten for hvordan lage aioli.
Hamburgerdressing:
Majones blandes med tomatsaus og ketchup. Vend inn hakkede biter av sylteagurk og kapers.
Se fremgangsmåten for hvordan lage majones.
Fransk sennepsdressing:
2 eggeplommer
2 ss Dijonsennep
1 ss honning
Solsikkeolje
Salt og pepper
Sitronsaft
Eggeplommer, Dijonsennep og honning vispes lett i en bolle. Spe med solsikkolje eller rapsolje til passende konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Enkel vinaigrette
Moscateleddik, eplecidereddik eller hvitvinseddik blandes med honning til du har en passende balanse mellom sødme og syre. Bland med olivenolje i forholdet eddik/olivenolje - 25/75.