Gode hjemmelagde oljer til matlaging

Nedenfor følger tips til hjemmelagde, smaksrike oljer du kan bruke til matlaging. Enten som fett til steking, smakstilsetning av ferdige retter, dressinger, eller for et dekorativt utseende.

Persilleolje:

Hakket persille varmes med solsikkeolje og hvitløk. Kjøres i stavmikser med salt og siles gjennom sileklede eller kaffefilter.

Basilikumsolje:

Basilikum kjøres i stavmikser med salt, pepper og olivenolje (evt. solsikkeolje).

Sitronolje:

Olje, sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

Tomatolje:

Solsikkeolje, tomatpure, paprikakrydder, salt og pepper.

Aspargesolje:

Aspargesskrell freses med 50/50 olivenolje/solsikkeolje. La det koke. Kjør opp med eventuelt ekstra grønnfarge. Siles.

Hvitløksolje:

Solsikkeolje, hvitløksfedd, salt, pepper. Varmes opp og kjøres i stavmikser. Fin til krutonger.

Anbefalt

Stadig flere velger å inkludere Bitcoin i sin investeringsportefølje for å ha en fot innenfor kryptovaluta. Før du investerer kan det være klokt å estimere hva en...

De fleste starter gjerne med å lære seg den lille gangetabellen. Mange velger etter dette å utvide kunnskapen med å lære seg den store gangetabellen.