Nedenfor følger tips til hjemmelagde, smaksrike oljer du kan bruke til matlaging. Enten som fett til steking, smakstilsetning av ferdige retter, dressinger, eller for et dekorativt utseende.
Persilleolje:
Hakket persille varmes med solsikkeolje og hvitløk. Kjøres i stavmikser med salt og siles gjennom sileklede eller kaffefilter.
Basilikumsolje:
Basilikum kjøres i stavmikser med salt, pepper og olivenolje (evt. solsikkeolje).
Sitronolje:
Olje, sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Tomatolje:
Solsikkeolje, tomatpure, paprikakrydder, salt og pepper.
Aspargesolje:
Aspargesskrell freses med 50/50 olivenolje/solsikkeolje. La det koke. Kjør opp med eventuelt ekstra grønnfarge. Siles.
Hvitløksolje:
Solsikkeolje, hvitløksfedd, salt, pepper. Varmes opp og kjøres i stavmikser. Fin til krutonger.