Innen restaurantbransjen blir grønnsakspuréer gjerne omtalt som "kremer". Oftest er disse finkjørt såpass at du ikke vil finne klumper, men snarere en silkemyk og glatt konsistens.
Generell fremgangsmåte for grønnsakspuréer (og kremer):
1. Grønnsaker skrelles og kuttes i biter.
2. Kokes møre i vann (noen ganger også i melk)
3. Sil av vannet, legg grønnsaksbitene tilbake i kjelen og damp ut noe av fuktigheten ved svak varme.
4. Tilsett smør, salt og pepper. Kjøres så glatt med stavmikser, blender eller ved hjelp av Pacojet.
Eksempler på grønnsaker som egner seg godt som puréer:
Sellerirot, pastinakk, søtpotet, erter, jordskokk, blomkål, gulrot og løk.
Denne fremgangsmåten er gull, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.