Grønnsakspuréer og kremer

Innen restaurantbransjen blir grønnsakspuréer gjerne omtalt som "kremer". Oftest er disse finkjørt såpass at du ikke vil finne klumper, men snarere en silkemyk og glatt konsistens.

Generell fremgangsmåte for grønnsakspuréer (og kremer):
1. Grønnsaker skrelles og kuttes i biter.
2. Kokes møre i vann (noen ganger også i melk)
3. Sil av vannet, legg grønnsaksbitene tilbake i kjelen og damp ut noe av fuktigheten ved svak varme.
4. Tilsett smør, salt og pepper. Kjøres så glatt med stavmikser, blender eller ved hjelp av Pacojet.

Grønnsakspure gresskar hvordan lage krem oppskrift

Eksempler på grønnsaker som egner seg godt som puréer:
Sellerirot, pastinakk, søtpotet, erter, jordskokk, blomkål, gulrot og løk.

Denne fremgangsmåten er gull, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...