Grønnsakstilbehør

Nedenfor følger noen tips til komposisjoner av grønnsaker og smaker som gjør seg fenomenalt til kjøtt, fisk og som base til vegetar-retter. Ikke oppskrifter i seg selv, men forslag til ingredienser som gjør seg godt i lag. Bruk gjerne fantasien til å bygge på komposisjonene med nye smaker eller erstatninger.

- Chocrout:

Snittet hodekål kokes i hvitvin. Smak til med salt og pepper.

Stek baconstrimler og bland kålen inn. Passer bra til skinnstekt, hvit fisk.

- Mangosalsa:

Mango kjøres i blender. Smak til med eplecidereddik, olivenolje og salt.

- Syltede småløk med gule rosiner

-Tomat, løk og oliven:

Olivenolje, tomatsaus, hermetiske hele tomater, sorte oliven, blansjert løk og hvitløk freses i kjele på svak varme. Passer bra til lyst kjøtt som kylling og kalkun.

- Eggesmør:

Egg i småbiter, syltet småløk og kapers varmes i nøttesmør. Vend inn hakket persille til slutt.

- Semi-tørket cherrytomat:

Tomatene skåldes ved å kutte et lite kutt i tomatene, forvelles så i 10 sekunder og legges umiddelbart i iskaldt vann. Deles på tvers. Strø sukker, salt, olivenolje over før du tørker de i ovnen på 100 grader i 20 minutter.

- Tomatsalsa:

Biter av tomat blandes med olivenolje, salt, pepper og østerssaus.

- Potetstuing:

Forvell potetskiver. Lag bechamelsaus på 50/50 fløte/melk, kok inn med potetbitene, smak til. Legg potetene i form, strø revet ost over og stek så på 180 grader i 15-20 minutt.

- Syltede gresskatbiter, rødbetbiter og småløk.

Grønnsakene skrelles og kuttes i biter. Kokes sakte i syltelake til passende konsistens.

Syltelake:
1 del hvitvinseddik eller rødvinseddik
1 del sukker
1 del vann
Korianderfrø og fennikelfrø

Kokes sammen.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: