Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff, helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat.
Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et måltid, fremfor som supplement til noe annet. Da gjerne servert med skinkebiter/bacon, kryddersmør, salat og mais.
Med eller uten aluminiumsfolie?
Dette er en smakssak. Baker du potetene uten aluminiumsfolie vil skallet få en deilig, sprø konsistens. Ekstra godt blir det om du strør maldonsalt og olivenolje over!
Oppskrift på bakt potet:
- Store poteter
- Olivenolje
- Maldonsalt/havsalt
- Pepper
Slik gjør du:
1. Vask/skrubb potetene godt.
2. Legg potetene på et stekebrett (evt på bakepapir).
3. Pensle dem med olivenolje. Strø over salt og pepper.
4. Prikk potetene med en gaffel.
5. Pakk dem eventuelt inn i aluminiumsfolie.
6. Bakes på 220 grader i 60-70 minutter. Kjenn etter med en kniv om de er ferdige.
Hva kan du servere med bakt potet?
- Kryddersmør, tzatziki, rømme og creme fraische. Gjerne blandet med finhakkede urter og presset hvitløk.
- Skinke, bacon, kjøttdeig, kyllingfilet
- Salat, mais, tomat, rødløk, gressløk, grillet paprika.
- Ost på toppen: Jarlsberg, brie, parmesan etc.
Tips: Bak potetene på et lag med havsalt for en enda bedre smak.
Denne oppskriften på eggedosis er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Hva med å servere bakt potet sammen med helstekt entrecôte? Se fremgangsmåten for hvordan helsteke kjøtt.
Tips til annen måte å servere bakt potet på
Videoen nedenfor er produsert med tanke på å vise deg en noe annen fremgangsmåte enn den beskrevet ovenfor. Avslutningen er det beste av alt!