Den er en av inngangsportalene for alle barn som blir med mor eller far på kjøkkenet med dessert- og kakelaging på agendaen.
Den kremete og søte eggedosisen smaker vidunderlig alene, og enda bedre servert med bær. Denne simple desserten som kun består av vispet egg og sukker danner basen for en haug av øvrige desserter og kaker. Tilsett hvetemel og bakepulver, og du har røre til sukkerbrød.
Eggedosis serveres ofte som dessert på 17. mai, da med jordbær og blåbær for å fremme nasjonalfargene.
Oppskrift på eggedosis:
- 4 egg
- 80 gram sukker (gjerne finkornet)
Slik gjør du:
1. Knekk eggene i en bolle og visp i 10-15 sekunder.
2. Tilsett sukkeret og fortsett vispingen til røra er stiv.
Tips og triks:
- Prøv med et par ss cognac, brandy eller rom.
- Server med hakket sjokolade, eller et dryss kanel.
- Lag eggedosisen med finrevet appelsinskall.
- Forsøk å lage varm eggedosis (sabayonne) ved å piske eggeplommer, hvitvin og sukker over vannbad.
- Ha oppi noen spiseskjeer med tyttebær, bringebær eller andre godsaker fra vår flotte natur.
- Eggedosis med sukrin - et sunnere alternativ.
Denne oppskriften på eggedosis er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.