Den er et selvskrevent tilbehør til spekemat og koldtbord, den hardt elskede eggerøra. Ofte blir den tilberedt med finhakket gressløk fra egen hage. Gjerne skal den også være fløyelsmyk, og følgelig må den ikke stekes for lenge.
Trikset for fløyelsmyk eggerøre er først og fremst å bruke lav varme når du steker, samt å tilføre væske i eggeblandingen.
Den enkle basisen for hvordan du lager eggerøre:
- Pisk sammen egg med en liten mengde væske (fløte, melk, vann, kraft, andefett, smør etc)
- Stek blandingen i en stekepanne under regelmessig omrøring.
Oppskrift på eggerøre:
For 1 person:
- 2 store egg
- 0,5 dl fløte eller melk
- Salt, pepper
- Evt gressløk
- Smør til steking
Slik gjør du:
1. Sett på stekepanna på lav varme.
2. Pisk alt sammen i en bolle.
3. Smelt en klatt smør i panna, fordel rundt.
4. Hell eggeblandingen i panna, la stå til eggene begynner å stivne i bunnen.
5. Rør rundt med en stekespade til eggerøra har en perfekt konsistens.
Forslag til deilige matvarer du kan servere med eggerøra til frokost:
Ristet brød, skinke, fast ost, camembert, agurk, tomat, honning, syltetøy, bacon, naturell smøreost og sterke spekepølser.
Kan du lage eggerøre i microen?
Jada, men pass på å åpne døra regelmessig for å røre rundt. Ved tilberedning i micro må du være ekstra påpasselig med hvor lenge du lar den stå inne. Den kan fort få en udelikat, svampaktig konsistens dersom den står for lenge.
Andre tilberedningsmetoder:
- Sous Vide
- Vannbad
- Steamfunksjonen på kaffemaskina
- Bål