Hvordan lage guacamole

Meksikanerne elsker sin guacamole. Når sant skal sies, elsker omtrent alle guacamole!

Denne fløyelsmyke dippen basert på avokado passer utmerket til nachos, som dip til potetgullet, til kjøtt- og fiskeretter, eller som tilbehør til vegetarmat.

Ta med deg en porsjon guacamole på grillfest og du er garantert å kunne vende hjem med tom skål. Eller hva med guacamole i kombinasjon med ferske reker og godt brød? Mmmm!

Ja, du kan kjøpe guacamole på glass, men det er virkelig ingen heksekunst å lage din egen. Det er dog en ting som er helt essensielt - du må ha modne avokadoer.

Dette er gjerne enklere sagt en gjort da mesteparten av avokadoene i matforretningene er steinharde. Eventuelt kan du kjøpe de 3-4 dager før bruk og vente på at modningsprosessen gjør sin magi. Alternativ to er å satse på at du treffer med de spisemodne avokadoene som selges.

Oppskrift på guacamole:

- 2-3 avokadoer
- 1 spiseskje sitron- eller limesaft
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss koriander, finhakket
- 1/4 chili, finhakket (uten frø)
- 1/2 tomat i små biter, uten frø og innmat
- 1/2 ts salt

Slik gjør du:
Start med å kutte avokadoene i to på langs. Fjern steinene ved å "hakke" kniven i steinen og vri rundt. Bruk en skje til å fjerne avokadokjøttet fra skallet. Mos avokadoene i en bolle med en gaffel til du har en myk konsistens. Rør inn de andre ingrediensene og juster med salt til slutt.

Serveres umiddelbart!

Tips til guacamole:
- Er det mangel på avokadoer kan du blande avokado med rømme eller cottage cheese.
- Enkel versjon: Bland most avokado med salsa.
- Enda enklere versjon: Bland most avokado med salt.
- Ønsker du en hottere variant kan du tilsette finhakket jalapeño.
- Guacamolen holder seg ca. et døgn i kjøleskap.
- Server med margarita.

Fact om guacamole:
Guacamole er satt sammen av ordene āhuacatl (avokado) og molli (saus).

Denne oppskriften på guacamole er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...