Meksikanerne elsker sin guacamole. Når sant skal sies, elsker omtrent alle guacamole!
Denne fløyelsmyke dippen basert på avokado passer utmerket til nachos, som dip til potetgullet, til kjøtt- og fiskeretter, eller som tilbehør til vegetarmat.
Ta med deg en porsjon guacamole på grillfest og du er garantert å kunne vende hjem med tom skål. Eller hva med guacamole i kombinasjon med ferske reker og godt brød? Mmmm!
Ja, du kan kjøpe guacamole på glass, men det er virkelig ingen heksekunst å lage din egen. Det er dog en ting som er helt essensielt - du må ha modne avokadoer.
Dette er gjerne enklere sagt en gjort da mesteparten av avokadoene i matforretningene er steinharde. Eventuelt kan du kjøpe de 3-4 dager før bruk og vente på at modningsprosessen gjør sin magi. Alternativ to er å satse på at du treffer med de spisemodne avokadoene som selges.
Oppskrift på guacamole:
- 2-3 avokadoer
- 1 spiseskje sitron- eller limesaft
- 1/2 rødløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss koriander, finhakket
- 1/4 chili, finhakket (uten frø)
- 1/2 tomat i små biter, uten frø og innmat
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Start med å kutte avokadoene i to på langs. Fjern steinene ved å "hakke" kniven i steinen og vri rundt. Bruk en skje til å fjerne avokadokjøttet fra skallet. Mos avokadoene i en bolle med en gaffel til du har en myk konsistens. Rør inn de andre ingrediensene og juster med salt til slutt.
Serveres umiddelbart!
Tips til guacamole:
- Er det mangel på avokadoer kan du blande avokado med rømme eller cottage cheese.
- Enkel versjon: Bland most avokado med salsa.
- Enda enklere versjon: Bland most avokado med salt.
- Ønsker du en hottere variant kan du tilsette finhakket jalapeño.
- Guacamolen holder seg ca. et døgn i kjøleskap.
- Server med margarita.
Fact om guacamole:
Guacamole er satt sammen av ordene āhuacatl (avokado) og molli (saus).