Havregryn har brent seg inn i nordmenns hjerter som oppskriften på en skikkelig super-morgen der du legger grunnsteinene for resten av dagen.
Med sitt høye innhold av fiber og sunne karbohydrater er du sikret en matrett som holder deg mett i lange tider. Okei, havregrøt er kanskje ikke så ulidelig spennende, men da skal du følge tipsene nedenfor og høste inspirasjon til å skape havregrøtens oppstandelse.
Oppskrift på havregrøt:
- 1 dl havregryn
- 1 dl melk
- 1 1/2 dl vann
- 1/5 ts salt
Tips: Velg lettkokte havregryn fremfor store havregryn dersom du vil ha glattest mulig konsistens.
Slik gjør du:
1. Havregryn, melk og vann kokes opp i en kjele.
2. Smak til med salt.
3. La småputre i 3 minutter.
Hvordan gjør du havregrøten mer spennende og smaksrik?
- Server med yoghurt eller kefir.
- Vend inn en god ss gomme eller prim.
- Strø over rosiner, aprikoser, tørket banan, bær eller syltetøy.
- Havregrøt med sukrin - et sunnere alternativ om du likevel skal bruke sukker.
- Tropisk havregrøt - Tilsett en god mengde kokos og fersk/tørket papaya og ananas.
- Kanel, sukker og smør - Tidløs favoritt blant mange.
- Proteinrik havregrøt? Vend inn skyr, mager kesam eller cottage cheese.
- Havregrøt med smoothie - Vend inn 2 ss mandelsmør i havregrøten. Serveres med tykk smoothie laget av frosne biter av banan, mango og ananas som legges som et lag over havregrøten.
Denne oppskriften på havregrøt er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Annen frokostvinner? Les om fremgangsmåten for hvordan lage smoothie.