Norges lange vintre bringer ikke bare med seg fortvilelse og dårlige kjøreforhold, men desto flere muligheter til å nyte kopper med varm sjokolade!
Selvfølgelig kan du bruke pulversjokolade ala "Rett-i-koppen", men det å lage hjemmelaget kakao er ærlig talt ingen heksekunst! Oppskriften er i enkle trekk: Varm opp melk, visp inn biter av sjokolade og server!
Kakaoen kan lages med mørk sjokolade (70 %), melkesjokolade, eller hvit sjokolade dersom du vil teste noe uvanlig. Vi bruker også en knivsodd med salt for en enda mer intens sjokoladesmak. Prøv det, du vil garantert elske effekten det gir!
Oppskrift på kakao:
- 6 dl H-melk
- 150 g sjokolade, kuttet
- 1 knivsodd salt
Slik gjør du:
Varm opp melken til ca. 50 grader. Visp inn sjokoladebitene og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. Varm opp til kakaoen er god og varm, men ikke helt til kokepunktet. Visp inn salt og eventuelle smakstilsetninger du vil teste.
Tips og driks for bedre kakao:
- Pisket krem på toppen feiler aldri! Topp med revet sjokolade.
- Krydderkakao: Litt kanel og kardemomme gjør susen.
- Kakao med alkohol: Prøv med en dæsj baileys, kahlua, amaretto, rom eller cointreau.
- Hot kakao: Tilsett litt finhakket chili.
- Appelsinkakao: Kakao med appelsinskall, server med appelsinskive.
- Kakao med bringebær: Hell oppi et par spiseskjeer bringebærsirup.
- Kakao med peppermynte: Tilsett noen peppermynteblader, evt. noen dråper mintekstrakt.
- Amerikansk versjon: Topp med marshmallows.
- Kokoskakao: Erstatt en god del av melken med kokosmelk.
Se også fremgangsmåten for hvordan lage iskaffe.