Hvordan lage kakao

Norges lange vintre bringer ikke bare med seg fortvilelse og dårlige kjøreforhold, men desto flere muligheter til å nyte kopper med varm sjokolade!

Selvfølgelig kan du bruke pulversjokolade ala "Rett-i-koppen", men det å lage hjemmelaget kakao er ærlig talt ingen heksekunst! Oppskriften er i enkle trekk: Varm opp melk, visp inn biter av sjokolade og server!

Kakaoen kan lages med mørk sjokolade (70 %), melkesjokolade, eller hvit sjokolade dersom du vil teste noe uvanlig. Vi bruker også en knivsodd med salt for en enda mer intens sjokoladesmak. Prøv det, du vil garantert elske effekten det gir!

Oppskrift på kakao:

- 6 dl H-melk
- 150 g sjokolade, kuttet
- 1 knivsodd salt

Slik gjør du:
Varm opp melken til ca. 50 grader. Visp inn sjokoladebitene og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. Varm opp til kakaoen er god og varm, men ikke helt til kokepunktet. Visp inn salt og eventuelle smakstilsetninger du vil teste.

Tips og driks for bedre kakao:
- Pisket krem på toppen feiler aldri! Topp med revet sjokolade.
- Krydderkakao: Litt kanel og kardemomme gjør susen.
- Kakao med alkohol: Prøv med en dæsj baileys, kahlua, amaretto, rom eller cointreau.
- Hot kakao: Tilsett litt finhakket chili.
- Appelsinkakao: Kakao med appelsinskall, server med appelsinskive.
- Kakao med bringebær: Hell oppi et par spiseskjeer bringebærsirup.
- Kakao med peppermynte: Tilsett noen peppermynteblader, evt. noen dråper mintekstrakt.
- Amerikansk versjon: Topp med marshmallows.
- Kokoskakao: Erstatt en god del av melken med kokosmelk.

Denne oppskriften på kakao er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Se også fremgangsmåten for hvordan lage iskaffe.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: