Hvordan lage kakepynt

Nedenfor følger noen tips til spisbare elementer som tar seg godt ut på kaken.

Sjokoladesigarer:
Smeltet sjokolade smøres ut på et stekebrett og avkjøles i kjøleskapet. Bruk en ny og bred sparkelspade til å skrape langs stekebrettet når sjokoladen har akkurat passe konsistens.

Sjokoladerasp:
Den gjenstående sjokoladen fra lagingen av sjokoladesigarer kan du skrape opp og strø på kaken. Spesielt pent om du har både hvit og mørk sjokolade.

Sjokoladeflak:
Smeltet sjokolade smøres ut på bakepapir eller overhead-papir. Kjøles ned og brytes opp i flak. Mørk og hvit sjokolade danner en ekstra fin kontrast.

Karamellspiraler:
Lag karamell og avkjøl den et par minutter til den har akkurat passe konsistens. Den skal ikke være for flytende, men heller ikke for fast. Hold et skjerpestål i venstre hånd og bruk en skje til å føre karamellen i en tynn "stråle" rundt skjerpestålet slik at du danner form som en spiral.

Se fremgangsmåten for hvordan lage karamell.

Lollipop av karamell:

Med karamellen beskrevet over kan du lage dekorative lollipops ved å stikke en tannpirker ned i en skåldet nøtt (gjerne hasselnøtt eller macademianøtt). Dypp nøtten i karamellen og vend den opp ned så karamellen danner en 15-20 cm "hale".

Tips: Stikk tannpirkerne i isopor med en gang du er ferdig, så får du intensivert produksjonen når karamellen har perfekt konsistens.

Kakaolokk:
Sikt kakao over kaken. Passer best for sjokoladebaserte moussekaker.

Glasert frukt:
Kok opp 200 g sukker og 80 g vann. Tilsett 2 ss eplecidereddik. Kok til den har konsistens som sirup. Dypp frukten i sirupen og avkjøl.

Gelelokk:
Lag gele, avkjøl til rundt 20-30 grader og hell forsiktig over kaken. Best resultat får du naturligvis ved å gjøre dette på kaker med fast konsistens.

Oppkuttet frukt:
Tynne skiver av frukt er en tidløs slager når det gjelder kakepynting. Varier gjerne med å legge frukten oppå kaken og langs siden.

Marsipanpynt:
Gi marsipanen farge med konditorfarge og bruk fantasien! Roser, figurer, dyr osv. Eller hva med å lage et bånd som du kan trekke langs siden av kaken?

Marsipanstenger:
Rull ut tynne stenger av marsipan på 15 cm og brenn de gylne med en skibrenner.

Se også fremgangsmåten for hvordan lage marsipan.

Denne oppskriften på eggedosis er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Anbefalt

Hva er kvadratrot? Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange) med seg selv for å få tallet du er ute etter. Kvadratrot skrives √. De...

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet «%» for prosent. Formelen for prosentregning når du skal finne...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Hvor mye koster det deg å betale et lån raskere? I dagens rentemarked kan det være fordelaktig å nedbetale lånet raskere. Lang avbetalingstid kan synes fristende, men samtidig øker...

Halv skatt i desember gir deg noen ekstra kroner i lommeboka før julehandelen setter inn. Mange ser derfor frem til og trenger disse pengene. Men hva er bakgrunnen for...

Mange bedrifter sliter med at de har gjennomtrekk på personalfronten. Å utvikle sine ansatte som et verktøy for å hindre dette, kan være en god strategi for å sikre...

Vi bruker prosentfaktor og vekstfaktor for å kunne gjøre beregninger på nye verdier når vi vet utgangsverdien. Kunnskapen danner et godt grunnlag innen praktisk matematikk for senere å kunne...

Det finnes et «hav» av matematiske uttrykk, formler og måter å regne ut ting på. Et av områdene innenfor matematikk er potensregning. Det er ikke alltid like enkelt å...