Hvordan lage kakepynt

Nedenfor følger noen tips til spisbare elementer som tar seg godt ut på kaken.

Sjokoladesigarer:
Smeltet sjokolade smøres ut på et stekebrett og avkjøles i kjøleskapet. Bruk en ny og bred sparkelspade til å skrape langs stekebrettet når sjokoladen har akkurat passe konsistens.

Sjokoladerasp:
Den gjenstående sjokoladen fra lagingen av sjokoladesigarer kan du skrape opp og strø på kaken. Spesielt pent om du har både hvit og mørk sjokolade.

dekorere kake med raspet sjokolade kakepynt

Alternativt kan du raspe sjokolade over kaken ved hjelp av et rivjern eller Microplane.

Sjokoladeflak:
Smeltet sjokolade smøres ut på bakepapir eller overhead-papir. Kjøles ned og brytes opp i flak. Mørk og hvit sjokolade danner en ekstra fin kontrast.

Sjokoladespiraler:

sjokoladespiraler hvit sjokolade kake kakepynt

Klipp opp remser av overheadfolie/PVC-plast med bredde på ca. 5 cm. Påfør smeltet sjokolade i lengderetningen på plasten. La det stå til sjokoladen har "satt seg" litt på kjøkkenbenken. Dra en skrape i lengderetningen slik at sjokoladen danner parallelle spor.

Det finnes egnede skraper til dette formålet i gode kjøkkenbutikker, men jeg brukte hjørnet på en deigskrape med greit resultat. La stå på kjøkkenbenken i ytterligere 10 minutter før du former filmen til en spiral og legger den til avkjøling i kjøleskapet. Her kan det hende du må bruke teip for å holde spiralen på plass. Når sjokoladen har stivnet løsner du folien forsiktig fra sjokoladen.

Karamellspiraler:
Lag karamell og avkjøl den et par minutter til den har akkurat passe konsistens. Den skal ikke være for flytende, men heller ikke for fast. Hold et skjerpestål i venstre hånd og bruk en skje til å føre karamellen i en tynn "stråle" rundt skjerpestålet slik at du danner form som en spiral.

Se fremgangsmåten for hvordan lage karamell.

Lollipop av karamell:

Med karamellen beskrevet over kan du lage dekorative lollipops ved å stikke en tannpirker ned i en skåldet nøtt (gjerne hasselnøtt eller macademianøtt). Dypp nøtten i karamellen og vend den opp ned så karamellen danner en 15-20 cm "hale".

Tips: Stikk tannpirkerne i isopor med en gang du er ferdig, så får du intensivert produksjonen når karamellen har perfekt konsistens.

Kakaolokk:
Sikt kakao over kaken. Passer best for sjokoladebaserte moussekaker.

Glasert frukt:
Kok opp 200 g sukker og 80 g vann. Tilsett 2 ss eplecidereddik. Kok til den har konsistens som sirup. Dypp frukten i sirupen og avkjøl.

Alternativt kan du også varme aprikossyltetøy svakt i en kjele og påføre frukten syltetøyet med en pensel.

Gelelokk:

Hvordan lage kakepynt gelelokk til kaker
Lag gele, avkjøl til rundt 20-30 grader og hell forsiktig over kaken. Best resultat får du naturligvis ved å gjøre dette på kaker med fast konsistens.

Oppkuttet frukt:
Tynne skiver av frukt er en tidløs slager når det gjelder kakepynting. Varier gjerne med å legge frukten oppå kaken og langs siden.

Marsipanpynt:
Gi marsipanen farge med konditorfarge og bruk fantasien! Roser, figurer, dyr osv. Eller hva med å lage et bånd som du kan trekke langs siden av kaken?

Marsipanstenger:
Rull ut tynne stenger av marsipan på 15 cm og brenn de gylne med en skibrenner.

Se også fremgangsmåten for hvordan lage marsipan.

For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden kan jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...