Karamellpudding - en sikker vinner til jul, andre høytider og søndagsmiddagen!
Posevarianten og ferdiglagde puddinger når ikke ekte vare opp til knærne en gang. Ja, det er en klisjé, men skal du ha et godt resultat er du nødt til å finne frem eggene, fløten og vaniljestanga!
Oppskrift på karamellpudding:
Karamell:
100 g sukker
Se fremgangsmåten for hvordan lage karamell.
Karamellpudding:
- 1 vaniljestang
- 6 ss sukker
- 8 egg
- 5,5 dl H-melk
- 3,5 dl fløte
Slik gjør du:
1. Lag karamell av 100 g sukker som du så fordeler i bunnen av en brødform (på minst 1,5 liter).
2. Visp sammen eggene i en bolle.
3. Vri vaniljestangen noen ganger, del den på langs og skrap ut frøene.
4. Kok opp melken, fløten, sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø.
5. Spe melkeblandingen i de sammenpiskede eggene mens du visper.
6. La stå på benken i 15 min.
7. Sil mixen over i brødformen.
8. Stek puddingen i vannbad på 120 grader i ca. 2 timer.
9. La stå over natta.
Tips og triks når det gjelder karamellpudding:
- Server med pisket krem og ekstra karamellsaus.
- Server med fruktsalat. Eple, appelsin, druer og fersk ananas passer utmerket.
- Prøv eventuelt med asiatiske smaker som grønn te, ingefær og sesam.
- Du kan også lage porsjonspuddinger ved å bruke creme brulee-former.
- Dekk puddingen med plast i kjøleskapet for å unngå snerk.
Artikkelen hvordan lage kakepynt gir deg tips til hvordan du pynter kaker og desserter på en lekker måte!