Søndagsmiddagen med stekte karbonader, fløtesaus, rørt tyttebær, kokte poteter og rosenkål.
Noen som får "deja vu" fra barndommen og middagene hos bestemor? Karbonadene gjør seg også utmerket på et koldtbord, servert med stekt løk.
Oppskrift på karbonader:
- 800 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 2 ss potetmel
- 1 ts muskat
- 1,5 ss salt
- 1 ss pepper
- 1 finhakket, gul løk
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
2. Form karbonader og legg de på et brett med bakepapir.
3. Brun karbonadene i stekepanne på hver side før du legger dem på et annet stekebrett.
4. Stek ferdig i ovnen på 175 grader. Dette vil ta ca 5-15 minutter, avhengig av tykkelse.
Tips og triks for karbonader:
- Finere stekeskorpe: Lag ruter i karbonadene med en kniv.
- Lunsjkaker: Bruk 50/50 medisterfarse/kjøttdeig, samt biter av gulrot, mais og erter.
- Server med stekt løk: Løkskiver stekes i smør på lav varme til gylden/lett brun farge.
- En fløteskvett gir kakene god fylde.
- Vend inn havregryn/fiber for enda sunnere karbonader.
- Karbonadesmørbrød: Stekte karbonader serveres på en skive brød, med salat, tomat, stekt løk og garnityr.
- Kan også lages med viltkjøtt, svinekjøtt, lammekjøtt og kyllingkjøtt.
Denne oppskriften på karbonader er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Hva med potetpuré til karbonadene? Les fremgangsmåten for hvordan lage potetmos.