Kjøttboller i brun saus er å få tak i verden rundt, i alle fall dersom du legger turen innom IKEA.
Intet galt med kjøttboller i fløtesaus, men disse herlighetene passer like godt på tapasbordet/koldtbordet, som de gjør i fløtesaus og tomatsaus.
Farsens evne til å suge til seg krydder og snacks gjør at du kan variere kjøttbollene i det uendelige. Prøv også å lage kjøttboller av andre typer kjøtt. Hva med lammeboller, kyllingboller eller kjøttboller laget av svinekjøtt? Den rimelige prisen metter mange munner for under hundrelappen.
Oppskrift på kjøttboller:
- 400 g kjøttdeig
- 3 fedd hvitløk - finhakket/presset
- 1/2 løk - finhakket
- 1 ss salt
- 1 egg
- 1 ts pepper
- 2 tykke skiver loff/brød uten skorper, i små biter
- 1,5 dl melk
Slik gjør du:
1. Bland sammen alt unntatt melk i en stor bolle.
2. Rør inn melken.
3. Form kjøttboller etter ønsket størrelse.
4. Stek kjøttbollene i stekepanna.
5. Evt kan du brune kjøttbollene i stekepanna og fullføre stekingen i ovnen på 180 grader.
Tips og triks for kjøttboller:
- Spice dem opp med chili og jalapenos.
- Kjøttbollene passer med pasta og tomatsaus, på tapasbordet, og gjerne i brun saus.
- Stikk tannpirkere i kjøttbollene, og vips så har du brilliant fingermat.
- Brødbiter i kjøttbollene gir ekstra deilig saftighet.
- Vend inn havregryn for å øke fiberinntaket.
Se også fremgangsmåten for hvordan lage kjøttkaker, og hvordan lage karbonader.