Hvordan lage krem

Pisking av krem er selvfølgelig ikke noe hokus pokus, men er du utrustet med et par kjekke tips og triks kan du i det minste få en krem som garantert blir en publikumsvinner!

Du kjenner nok til at det å piske kremen for lenge vil resultere i smør, så hold et godt øye med vispingen!

Kremtips:
- Avkjøl bollen og vispen i fryseren i 15 minutter før du starter å vispe.
- Ta kremen ut av kjøleskapet like før servering for å sikre at den er så kald og deilig som mulig.
- Pisker du for hånd så prøv å bare bevege vispen frem og tilbake, uten å løfte armen. Da vil du garantert holde ut lengre ved at du bruker biceps og triceps fremfor håndleddet. Mot slutten kan du vispe i vertikale sirkler for å få mer luft inn i kremen.
- Faller kremen sammen etter å ha blitt oppbevart i kjøleskapet natta over, kan du vispe den sammen igjen for å oppnå samme volum som du hadde dagen før.

Oppskrift på krem:

- 0,33 l kremfløte
- 3 ss sukker eller melis
- 1 ts vaniljesukker, eller noen dråper vaniljeessens

Hell kremen i en avkjølt bolle (helst av stål) og pisk til kremen begynner å tykne. Tilsett sukker/melis, samt vaniljesukker og pisk til kremen danner stive topper som holder fasongen dersom du slutter å piske i 5-10 sekunder.

Du sitter nå igjen med deilig, fluffy krem som kan danne basen for de lekreste kaker og desserter.

Piskingen kan gjøres med kjøkkenmaskin, elektrisk håndmixer eller visp.

Spennende vrier på krem:
- Mandelkrem: Tilsett mandelekstrakt og en dæsj amarettolikør
- En skvett brennevin i kremen smaker godt, f.eks rom, brandy eller konjakk
- Kakaopulver eller smeltet sjokolade
- Sitron- og limeskall
- Fruktpuré: Pasjonsfruktpuré smaker fantastisk godt
- Krydderkrem: Kanel, kardemomme og en liten dose stjerneanis

Denne oppskriften på krem er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Eller hva med karamellkrem? Les fremgangsmåten for hvordan lage karamell.

Anbefalt

Hva er kvadratrot? Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange) med seg selv for å få tallet du er ute etter. Kvadratrot skrives √. De...

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet «%» for prosent. Formelen for prosentregning når du skal finne...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

Hvor mye koster det deg å betale et lån raskere? I dagens rentemarked kan det være fordelaktig å nedbetale lånet raskere. Lang avbetalingstid kan synes fristende, men samtidig øker...

Halv skatt i desember gir deg noen ekstra kroner i lommeboka før julehandelen setter inn. Mange ser derfor frem til og trenger disse pengene. Men hva er bakgrunnen for...

Mange bedrifter sliter med at de har gjennomtrekk på personalfronten. Å utvikle sine ansatte som et verktøy for å hindre dette, kan være en god strategi for å sikre...

Vi bruker prosentfaktor og vekstfaktor for å kunne gjøre beregninger på nye verdier når vi vet utgangsverdien. Kunnskapen danner et godt grunnlag innen praktisk matematikk for senere å kunne...

Det finnes et «hav» av matematiske uttrykk, formler og måter å regne ut ting på. Et av områdene innenfor matematikk er potensregning. Det er ikke alltid like enkelt å...