Pisking av krem er selvfølgelig ikke noe hokus pokus, men er du utrustet med et par kjekke tips og triks kan du i det minste få en krem som garantert blir en publikumsvinner!
Du kjenner nok til at det å piske kremen for lenge vil resultere i smør, så hold et godt øye med vispingen!
Kremtips:
- Avkjøl bollen og vispen i fryseren i 15 minutter før du starter å vispe.
- Ta kremen ut av kjøleskapet like før servering for å sikre at den er så kald og deilig som mulig.
- Pisker du for hånd så prøv å bare bevege vispen frem og tilbake, uten å løfte armen. Da vil du garantert holde ut lengre ved at du bruker biceps og triceps fremfor håndleddet. Mot slutten kan du vispe i vertikale sirkler for å få mer luft inn i kremen.
- Faller kremen sammen etter å ha blitt oppbevart i kjøleskapet natta over, kan du vispe den sammen igjen for å oppnå samme volum som du hadde dagen før.
Oppskrift på krem:
- 0,33 l kremfløte
- 3 ss sukker eller melis
- 1 ts vaniljesukker, eller noen dråper vaniljeessens
Hell kremen i en avkjølt bolle (helst av stål) og pisk til kremen begynner å tykne. Tilsett sukker/melis, samt vaniljesukker og pisk til kremen danner stive topper som holder fasongen dersom du slutter å piske i 5-10 sekunder.
Du sitter nå igjen med deilig, fluffy krem som kan danne basen for de lekreste kaker og desserter.
Piskingen kan gjøres med kjøkkenmaskin, elektrisk håndmixer eller visp.
Spennende vrier på krem:
- Mandelkrem: Tilsett mandelekstrakt og en dæsj amarettolikør
- En skvett brennevin i kremen smaker godt, f.eks rom, brandy eller konjakk
- Kakaopulver eller smeltet sjokolade
- Sitron- og limeskall
- Fruktpuré: Pasjonsfruktpuré smaker fantastisk godt
- Krydderkrem: Kanel, kardemomme og en liten dose stjerneanis
Denne oppskriften på krem er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Eller hva med karamellkrem? Les fremgangsmåten for hvordan lage karamell.