Pannekaker er elsket over hele verden og fortæres både som frokost, middag og kveldsmat.
Like vanlig er det å spise pannekaker til dessert, da gjerne med is, frukt og dessertsaus. Kort sagt, pannekaker passer til alt og er slettes ingen heksekunst!
Forholdet mellom væske og mel avgjør om du sitter igjen med tynne pannekaker ala crepes, eller tykke pannekaker på amerikansk vis. Oppskriften nedenfor gir tynne pannekaker.
Oppskrift på pannekaker:
- 125 g hvetemel
- 2 egg
- 2 ss sukker
- 3 dl melk
- 1/4 ts salt
Slik gjør du:
1. Mel, salt og sukker blandes i en bolle.
2. Spe med all melken.
3. Visp inn ett og ett egg.
4. La røra hvile på kjøkkenbenken i 30-60 minutter.
5. Pannekakene stekes på begge sider i litt smeltet smør, på middels varme.
Deilige alternativer:
- Server med vaniljeis, frukt i biter og dessertsaus.
- Strø melis og sitronsaft over pannekakene.
- Asiatisk versjon: Pannekaker uten sukker brukes som innpakning for wokede grønnsaker med soyasaus og and, bedre kjent som crispy duck.
- Prøv med vaniljeekstrakt i pannekakerøra.
- Fleskepannekaker: Pannekakene serveres med stekt bacon/sideflesk.
- Ha frukten i røra fremfor som topping. Eller hva med biter av kjeks eller krydder?
- Bytt ut noe av melken med øl eller farris.
Annet frokosttips? Se fremgangsmåten for hvordan lage havregrøt.