Den ferdigkjøpte pizzadeigen i butikken er helt brukbar, men den mangler den stoltheten som hjemmelaget pizzadeig gir.
Så er det heller ingen ulempe at deigen gir fra seg en fantastisk duft, et mer porøst resultat, og krever et stykke håndarbeid.
Har du muligheten så burde du lage deigen med pizzamel av typen "Tipo 00". Dette melet er finere malt enn vanlig hvetemel og gir en utrolig glatt og fin tekstur.
Tips: Oppskrift på verdens beste omelett
Oppskrift på pizzadeig:
- 400 g pizzamel eller hvetemel
- 1 halv pakke tørrgjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
Slik gjør du:
1. Visp sammen gjær, vann, salt og eventuelt 1 ss olivenolje.
2. Bland inn melet.
3. Dekk til med plast og la stå til heving i 30-45 minutt.
4. Kjevle ut deigen. La den heve 10 minutter til.
5. Fyll så på med tomatsaus og ingredienser du vil ha på pizzaen.
6. Pizzaen stekes så på full guffe!
Tips og triks til pizzadeigen:
- Bytt ut deler av det hvite melet med grovbakstmel, havrekli, havregryn eller lignende.
- Stek pizzaen på så høy varme som mulig (300 grader om du har mulighet)
- Bland 50/50 mel og semolinamel. Dette gir en helt fantastisk deig.
- Stek pizzaen på så høy temperatur som mulig, optimalt sett med pizzastein.