Hvordan lage sushi

Sushi har blitt en knallsuksess landet rundt, noe vi ser ved oppblomstringen av utsalgssteder av sushi selv blant Norges mindre byer og steder. Det er i grunn ikke det minste rart - sushi smaker fantastisk, det er enkelt, sunt og et utmerket alternativ når du vil kjøpe noe kjapt. Nedenfor følger en kjapp oppskrift på hjemmelaget sushi. Aldri laget sushi før? I så fall kan vi garantere deg at du kommer til å teste flere ganger om du prøver oppskriften!

Vi tar her for oss nigiri sushi, i all enkelhet er dette en klump med ris, som toppes med en skive fisk, skalldyr eller grønnsaker. Nigiri sushi er et godt utgangspunkt når du skal lage sushi for første gang, nettopp på grunn av den simple fremgangsmåten. Neste gang kan du jo eksempelvis prøve deg på maki sushi, den sushitypen som ser ut som en oppkuttet rull.

Slik lager du nigirisushi:

Steg 1: Lag sushiris
Les fremgangsmåten for hvordan lage sushiris.

Steg 2: Lag en klump med ris
Fukt hendene dine i vann, plukk opp ca. 20 gram ris av risbollen, og form en oval risklump med avrundede kanter.

Steg 3: Kutt fisken
Kutt en tynn skive med fisk. Salmalaksen passer utmerket til nigiri sushi. Samme med tunfisk. Bruk en sylskarp kniv så resultatet blir jevnt og pent.

Steg 4: Form sushibiten
Smør en liten mengde wasabi på ene siden av fiskeskiven. Legg wasabisiden av fiskebiten ned mot toppen av risklumpen. Hold sushibiten i hånda, mens du forsiktig presser fingrene langs fiskebiten for å feste fisken til risen.

Serveres med en skål med soyasaus, skiver av syltet ingefær og en klump med wasabi.

Husk:
Rå fisk kan i verste fall inneholde parasitter. For å unngå dette bør du la fisken ligge minimum 24 timer i en fryser som holder minimum 20 minusgrader. Dersom fryseren din ikke når disse temperaturene, kan du spørre fiskehandleren etter fryst fisk til sushi.

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...