Finnes det noe som enklere samler familien rundt skåla enn akkurat vafler? Tror ikke det.
Når vaffeljernet går for full maskin og duftene av vaffelsteking spres rundt i rommet skal det godt gjøres å ikke falle for fristelsen. Vafler er en tidløs klassiker som fungerer like godt søndag formiddag, som på dugnadsservering og kveldskos.
Oppskrift på vafler:
- 5 egg
- 100 g smeltet smør
- 7 ss sukker
- 4 ss rømme
- 5 dl mel
- 5 dl melk
- 1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker.
2. Rør inn bakepulver, rømme og halve melmengden.
3. Spe inn halve mengden av melken, og deretter siste halve mengden med mel.
4. Rør til slutt inn den resterende melken og det smeltede smøret.
5. La stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
6. Stekes i vaffeljern som pensles med smør.
Tips og triks for vafler:
- Serveringstips: Med syltetøy, rømme, smør, brunost, iskrem, friske bær, flamberte frukter/bær eller dessertsauser.
- La røra stå på benken i en halvtime for å la smakene "sette" seg (forsterker smakene).
- Spice opp vaffelrøra med krydder. Kardemomme er en slager! Kanel fungerer også.
- Spe ut røra med melk dersom den blir alt for tykk.
- Ikke legg vaflene oppå hverandre etter steking dersom du vil at vaflene skal beholde sin crispy overflate.
Les også fremgangsmåten for hvordan lage pannekaker.
Denne oppskriften på vafler er kjempegod. For å lage enda bedre mat og drikke i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.