Vaniljekremen du finner i kartong på butikken er et helt godkjent alternativ, men du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage sin egen.
Svipp den sammen på et blunk, og vips har du den deiligste fløyelskrem som du kan bruke til desserter og kaker. Passer utmerket til Pavlova, napoleonskake, boller, friske bær og tusenvis av andre forslag!
Oppskrift på vaniljekrem:
- 5 dl H-melk
- 2 ss maisenna
- 60 gram sukker
- 6 eggeplommer
- 1 vaniljestang
Slik gjør du:
1. Ta ut frøene fra vaniljestangen ved å snitte den opp med en kniv, og skrap ut frøene med en liten kniv eller t-skje.
2. Kok opp melk, vaniljestang og vaniljefrø under omrøring.
3. Visp sammen sukker, maisenna og eggeplommer i en bolle.
4. Ta ut vaniljestangen ut av melken.
5. Spe den varme melken over i eggeplommemixen, gjennom en sil, mens du visper kontinuerlig.
6. Putt mixen i en kjele og varm opp til første boble, eller til den tykner.
7. Kjøl ned
Luftigere vaniljekrem? Vend inn pisket krem av 1,5 - 2 dl kremfløte. Vaniljekremen skal være kald når du vender inn den piskede kremen.
Tips: Slik lager du krem
Hvor passer det å bruke vaniljekrem?
- Boller, skolebrød, hvetestang
- Med friske bær eller bær marinert i rom/brandy etc.
- I Pavlova
- Som fyll i sukkerbrød og napoleonskake
- Til sjokoladedesserter som pudding, mousse og kake
Tips og triks:
- En sprut rom, konjakk, kokosnøttlikør eller amarettolikør gir en spennende smak.
- Vaniljekrem uten vaniljestang? Bruk 1 ss vaniljesukker som erstatning for vaniljestang.