Hvordan steke biff

Lite sier avslappende og romantisk lørdagskveld som stearinlys, en flaske rund rødvin og saftig biff. Oppskriften gir deg en how-to for steking av biff i panne. Dessverre gir ikke oppskriften deg noen garanti for at biffstykket du kjøper er mørt. Dette mye på grunn av den manglende informasjonen som finnes på biffpakka. Normalt sett får du ikke informasjon om rase eller om du kjøper okse, ku eller kvige. Det du derimot kan gjøre, er å holde deg til stykningsdeler som indrefilet, ytrefilet og entrecôte. Velg gjerne de langtidsmørnede biffene dersom du finner. Oppskriften tar høyde for en biff med 3-4 cm tykkelse.

Oppskrift på stekt biff:

- 250 g biff
- 1 ss olje (nøytral olje som solsikkeolje eller rapsolje)
- 1 ss smør
- Salt og pepper

Slik gjør du:
1. Start med å la biffen ligge i romtemperatur i 40 minutter.
2. Krydre biffen med salt og pepper på begge sider.
3. Sett stekepanna på høy temperatur og vent til det starter å ryke av panna.
4. Hell oljen i panna og tilfør smøret.
5. Vent et halvt minutt til fettet er skikkelig varmt.
6. Legg biffen rolig ned i midten av stekepanna.
7. Snu biffen etter 90 sekunder.
8. Skru ned varmen til middels temperatur.
9. Stek den 90 sekunder på andre siden.
10. Snu den igjen, og stek den videre i ca. 5-6 minutter, snu biffen hvert minutt.
11. Ta biffen ut av stekepanna og la den hvile i aluminiumsfolie, i 5-10 minutter før servering.

Tips og triks rundt biffsteking:
- Klassisk lørdagsbiff: Bearnaisesaus, fløtepoteter og kokt brokkoli.
- Stek helst biffen i en tykkbunnet stekepanne.
- Legg alltid biffen rolig og kontrollert ned i panna så det ikke spruter glovarm olje.
- Mer smakfull biff? Tilsett en klatt smør, hvitløksfedd og timian i panna halvveis i stekinga.

Poteter til biffen? Se fremgangsmåten for hvordan lage bakt potet.

Anbefalt

Stadig flere velger å inkludere Bitcoin i sin investeringsportefølje for å ha en fot innenfor kryptovaluta. Før du investerer kan det være klokt å estimere hva en...

De fleste starter gjerne med å lære seg den lille gangetabellen. Mange velger etter dette å utvide kunnskapen med å lære seg den store gangetabellen.