Stekt kyllingfilet i lystig lag, servert med sopprisotto og enkel salat. Hverdagen blir raskt servert små lysglimt når god mat kommer på bordet. Kylling kan enkelt forvandles til å bli et av disse lysglimtene, med sine sunne egenskaper, saftige kjøtt og brede anvendelighet.
Ingredienser:
- Kyllingbryst
- Nøytral olje
- Smør
- Salt og pepper
Optimalt: Et par hele hvitløksfedd og en kvast med timian
Slik gjør du:
1. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper.
2. Brun dem så i en panne med 1 ss nøytral olje og 2 ss smør.
3. Legg kyllingfiletene på et stekebrett og tilsett et par hvitløksfedd og en kvast med timian i panna. La godsakene svisje lett i fettet, før du heller blandingen over kyllingbrystene.
4. Stek brystene på 180 grader i ca. 6-7 minutter. La de så hvile i 3 minutter før servering.
Kylling skal serveres gjennomstekt, gjerne ved 70 grader kjernetemperatur. Ved servering ved denne temperaturen unngår du tørt kjøtt.
Smakfulle varianter som spicer opp tilværelsen:
- Servert som wok med thaismaker som ingefær, koriander, soya og østerssaus.
- Kutt opp i strimler, tre på spyd og grill dem. Peanøttsaus er et deilig tilbehør.
- En kruttsterk currygryte med currypaste, kokosmelk, limeblad og sitrongress.