Hvordan steke kylling til perfeksjon!

Stekt kyllingfilet i lystig lag, servert med sopprisotto og enkel salat. Hverdagen blir raskt servert små lysglimt når god mat kommer på bordet. Kylling kan enkelt forvandles til å bli et av disse lysglimtene, med sine sunne egenskaper, saftige kjøtt og brede anvendelighet.

Ingredienser:
- Kyllingbryst
- Nøytral olje
- Smør
- Salt og pepper

Optimalt: Et par hele hvitløksfedd og en kvast med timian

Slik gjør du:
1. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper.
2. Brun dem så i en panne med 1 ss nøytral olje og 2 ss smør.
3. Legg kyllingfiletene på et stekebrett og tilsett et par hvitløksfedd og en kvast med timian i panna. La godsakene svisje lett i fettet, før du heller blandingen over kyllingbrystene.
4. Stek brystene på 180 grader i ca. 6-7 minutter. La de så hvile i 3 minutter før servering.

Kylling skal serveres gjennomstekt, gjerne ved 70 grader kjernetemperatur. Ved servering ved denne temperaturen unngår du tørt kjøtt.

Smakfulle varianter som spicer opp tilværelsen:
- Servert som wok med thaismaker som ingefær, koriander, soya og østerssaus.
- Kutt opp i strimler, tre på spyd og grill dem. Peanøttsaus er et deilig tilbehør.
- En kruttsterk currygryte med currypaste, kokosmelk, limeblad og sitrongress.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...