Frisk og deilig dessert som passer utmerket alene, eller sammen med tilbehør som frukt og bær.
Ingredienser:
- 4 eggeplommer
- 50 g sukker
- Saft og skall av 3 lime
- 50 g hvit sjokolade i småbiter
- 3 plater gelatin
- 4 dl fløte
Fremgangsmåte:
1. Pisk krem av fløten i en bolle.
2. Kok opp plommer, sukker og limesaft til første boble under konstant omrøring i en liten kjele.
3. Visp inn gelatin som har ligget i kaldt vann et par minutter.
4. Visp inn sjokoladen.
5. Vend inn den piskede kremen litt og litt.
6. Frys i form, bolle eller lignende. Gjerne over nøttebunn eller marengsbunn.
Dekorativt tips:
- Fruktravioli:
Kutt tynne skiver av frukt som mango og ananas. Frys skivene på bakepapir. Tin skivene delvis i hendene slik at du kan forme de. Stikk ut små biter eller halvsirkler av limemoussen som du legger mellom to skiver frukt.