Mandarinsorbet og blodappelsinsorbet

Blodappelsinsorbet:

- 1 l presset juice av blodappelsin
- 200 g melis
- 170 g glukose

Mandarinsorbet:

- 1 l presset juice av mandarin
- 150 g melis
- 170 g glukose

Fremgangsmåte for begge sorbeter:
1. Visp sammen juice og melis.
2. Gjør glukosen flytende ved å varme den i en liten kjele.
3. Bland så glukosen i juicemixen så du har en jevn og klumpfri base.
4. Kjøl ned mixen i kjøleskapet en times tid før du legger den i en bolle i fryseren.
5. Visp i sorbeten hvert 15. minutt for å unngå klumper.

Optimalt burde du fryse sorbeten i en ismaskin.

Solbærsorbet:

- 1 kg solbær
- 400 g sukker
- 5 dl vann
- 100 g fruktose

Fremgangsmåte:
1. Kok opp solbær, sukker og vann.
2. Kjør blandingen i en food-processor, blender eller med stavmikser til du har fått moset solbærene.
3. Sil blandingen.
4. Visp inn fruktosen og kjøl så solbærbasen ned til kjøleskapstemperatur.
5. Plasser bollen i fryseren og visp hvert 15. minutt til du har passende konsistens.

Optimalt burde du fryse sorbeten i en ismaskin.

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...