Blodappelsinsorbet:
- 1 l presset juice av blodappelsin
- 200 g melis
- 170 g glukose
Mandarinsorbet:
- 1 l presset juice av mandarin
- 150 g melis
- 170 g glukose
Fremgangsmåte for begge sorbeter:
1. Visp sammen juice og melis.
2. Gjør glukosen flytende ved å varme den i en liten kjele.
3. Bland så glukosen i juicemixen så du har en jevn og klumpfri base.
4. Kjøl ned mixen i kjøleskapet en times tid før du legger den i en bolle i fryseren.
5. Visp i sorbeten hvert 15. minutt for å unngå klumper.
Optimalt burde du fryse sorbeten i en ismaskin.
Solbærsorbet:
- 1 kg solbær
- 400 g sukker
- 5 dl vann
- 100 g fruktose
Fremgangsmåte:
1. Kok opp solbær, sukker og vann.
2. Kjør blandingen i en food-processor, blender eller med stavmikser til du har fått moset solbærene.
3. Sil blandingen.
4. Visp inn fruktosen og kjøl så solbærbasen ned til kjøleskapstemperatur.
5. Plasser bollen i fryseren og visp hvert 15. minutt til du har passende konsistens.
Optimalt burde du fryse sorbeten i en ismaskin.