Creme bruleé smaker fantastisk slik den originalt lages med vanlije, men hva med å bytte ut halve mengden vanilje med sjokolade slik vi her har gjort?
Oppskrift på melkesjokolade creme bruleé:
- 8 dl fløte
- 2 dl melk
- 200 g sukker
- 1 halv vaniljestang
- 100 g melkesjokoladesjokolade i biter
- 9 eggeplommer
Slik gjør du:
1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
2. Kok opp sukker, fløte, vaniljestang, vaniljefrø og melk.
3. Visp lett sammen sjokolade og eggeplommer og spe med den kokende smeten gjennom en sil.
4. Fylles i små porselensformer og stekes på 98 grader i ca. 45 minutter.
5. Avkjøl med plastfolie over.
Ved servering: Hell over et tynt lag sukker og brenn av med en skibrenner eller creme bruleébrenner.