Metningsgarnityr til kjøtt og fisk

Du har planlagt hvilket kjøtt- eller fiskestykke du vil bruke til middagen, men trenger å finne det rette metningsgarnityret. Nedenfor følger noen tips til ulike metningsgarnityrer du kan velge. Lag til egen vri, tilsett favorittingrediensen, og løft middagen til himmels!

- Sautert eller smørstekt savoikål

- Sautert spinat (eller kål) og sopp

- Krydderkokt rødkål

Snittet rødkål kokes over svak varme med hel kanel, stjerneanis, appelsinsaft, hvitløk, solbærsaft, honning, balsamicoeddik og salt/pepper.

- Tysk, gjæret hvitkål (sauerkraut)

- Linseragu:

Utblødte linser kokt med sjy og tilsatt terninger av selleri og gulrot. Til fisk? I så fall kan du prøve å vende inn rensede blåskjell.

- Choucroute:

Snittet hodekål kokes i hvitvin.

Variant: Prøv å vende inn biter av stekt bacon! God til fisk.

- Potetkrem:

Metningsgarnityr kjott fisk polenta potet pasta tilbehor potetpure potetmos

Mandelpoteter kokes i vann helt møre. Sil av vannet. Dampes tørre. Visp inn smør, melk og salt.

- Potetaioli:

Vend inn 1-2 spiseskjeer aioli (per person) i potetkremen.

- Potetkrem med Fontina:

Vend in revet Fontina-ost.

- Risotto:

Eksempler på ulike varianter av risotto du kan lage:
- Sopprisotto
- Aspargesrisotto
- Trøffelrisotto
- Risotto med rotfrukter
- Rekerisotto
- Safranrisotto

- Couscous:

Kok gjerne couscousen med kraft og tilsett biter av squash, rødløk, paprika og chili. Eller hva med å prøve en rødbetcouscous? Fantastisk farge!

Anbefalt

De fleste starter gjerne med å lære seg den lille gangetabellen. Mange velger etter dette å utvide kunnskapen med å lære seg den store gangetabellen.