Du har planlagt hvilket kjøtt- eller fiskestykke du vil bruke til middagen, men trenger å finne det rette metningsgarnityret. Nedenfor følger noen tips til ulike metningsgarnityrer du kan velge. Lag til egen vri, tilsett favorittingrediensen, og løft middagen til himmels!
- Sautert eller smørstekt savoikål
- Sautert spinat (eller kål) og sopp
- Krydderkokt rødkål
Snittet rødkål kokes over svak varme med hel kanel, stjerneanis, appelsinsaft, hvitløk, solbærsaft, honning, balsamicoeddik og salt/pepper.
- Tysk, gjæret hvitkål (sauerkraut)
- Linseragu:
Utblødte linser kokt med sjy og tilsatt terninger av selleri og gulrot. Til fisk? I så fall kan du prøve å vende inn rensede blåskjell.
- Choucroute:
Snittet hodekål kokes i hvitvin.
Variant: Prøv å vende inn biter av stekt bacon! God til fisk.
- Potetkrem:
Mandelpoteter kokes i vann helt møre. Sil av vannet. Dampes tørre. Visp inn smør, melk og salt.
- Potetaioli:
Vend inn 1-2 spiseskjeer aioli (per person) i potetkremen.
- Potetkrem med Fontina:
Vend in revet Fontina-ost.
- Risotto:
Eksempler på ulike varianter av risotto du kan lage:
- Sopprisotto
- Aspargesrisotto
- Trøffelrisotto
- Risotto med rotfrukter
- Rekerisotto
- Safranrisotto
- Couscous:
Kok gjerne couscousen med kraft og tilsett biter av squash, rødløk, paprika og chili. Eller hva med å prøve en rødbetcouscous? Fantastisk farge!