Sjokoladechiboust:
- 4 eggeplommer
- 100 g sukker
- 1 dl fløte
- 300 g sjokolade kuttet i små biter
- 5dl fløte til krem
Slik gjør du:
1. Pisk krem av 5 dl fløte.
2. Bland sammen eggeplommer, sukker og 1 dl fløte i en liten kjele.
3. Kok opp til første boble under konstant omrøring (bruk gjerne en sausevisp)
4. Hell sjokoladebitene i en stålbolle, hell over den varme "eggekremen" og visp sammen.
5. Vend inn 1/8 av den piskede kremen i sjokoladeblandingen, så 1/8 til.
6. Vend så inn resten av kremen.
7. Fylles i form settes på kjøl.
Tips:
- Kan fryses ned og brukes senere. Kjekt å ha ved uventet besøk.
- Fyll i form over nøttebunn og pynt med bær eller kakaodrøss.
Varianter:
- Karamellchiboust
- Hvit sjokolade chiboust
- Mørk sjokoladechiboust
- Kokos/lime chiboust