Sitronterte ser vanvittig lekkert ut, og smaker minst like utmerket. For mer kontrast i sitronfyllet kan du bytte ut halvparten av sitronskallet med limeskall. Eller hva med å kjøre på med et sexy marengslokk?
Ingredienser:
Til mørdeig:
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 egg
Til sitronfyll:
- 9 egg
- Saft og finrevet skall av 4 sitroner (kun det gule på sitronskallet)
- 375 g sukker
- 300 g fløte
Slik gjør du:
1. Bland sammen ingrediensene til mørdeigen i en food-processor til du har en jevn klum.
2. Pakk mørdeigen i plast og la stå i kjøleskapet i 30 minutt.
3. Kjevle ut deigen og kle formen med den. Legg et lag aluminiumsfolie over deigen og fyll formen opp med erter.
4. Stek så tertedeigen på 180 grader i 10 minutter.
5. Bland sammen alle ingrediensene til sitronfyllet og hell over tertebunnen etter du har forstekt denne i ovnen.
6. Stekes på 100 grader til sitronblandingen har stivnet. Du kan sjekke dette ved å riste på formen. Dersom det skvulper i sitronblandingen må den stå lengre.