Kaller sommeren? Eller trenger du kanskje et kaldt, deilig tilbehør til en av dine ferske kaker? Uansett, nedenfor følger noen velsmakende iser som du enkelt lager hjemme uten særlig med styr. Passer selvfølgelig også utmerket alene! Vi starter med kremisene som baserer seg på fløte og melk.
Oppskrift på iskrem:
- 8 eggeplommer
- 200 gram sukker
- 6 dl fløte
- 4 dl H-melk
- 1/4 ts salt
Slik gjør du:
1. Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle.
2. Varm opp melk, fløte og salt til ca. 70-80 grader.
3. Spe melkeblandingen over i eggeblandingen mens du pisker kontinuerlig.
4. Hell mixen over i en kjele og varm opp under konstant røring til det begynner å tykne (ca. 70-80 grader). Den skal ikke koke!
5. Avkjøl i kjøleskap eller isbad.
6. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.
Dette er basen for en lang rekke varianter av fløtebaserte iskremer.
Lyst på vaniljeis? Da tilsetter du frøene fra en vaniljestang sammen med fløten og melken du koker opp.
Sjokoladeis? Tilsett 100 g sjokolade og 1 ss kakao.
Rom og rosin-is? 8 cl rom og 80 g rosiner.
Krokanis? Vend inn 75 g krokan i smeten når den såvidt starter å tykne ved innfrysingen.
Is med bær? Vend inn bærne når den har startet å tykne ved innfrysingen.
Oppskrift på sorbet:
Jordbærsorbet:
1 kg jordbær (frosne kan brukes)
250 g vann
250 g sukker
80 g fruktose
Saft av 1 sitron
1. Kok opp vann og sukker, avkjøl.
2. Tin jordbærene dersom de er frosne.
3. Kjør alt i en blender eller food-proccesor.
4. Visp inn fruktose.
5. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.
Bringebærsorbet:
1 kg bringebær (frosne kan brukes)
250 g vann
250 g sukker
80 g fruktose
Saft av 1 sitron
1. Kok opp vann og sukker, avkjøl.
2. Tin bringebærene dersom de er frosne.
3. Kjør alt i en blender eller food-proccesor i 10-15 sekunder.
4. Sil blandingen i en bolle.
5. Visp inn fruktose.
6. Sett mixen i fryseren. Rør hvert kvarter til isen har passende konsistens.