Her følger to sauser som passer utmerket som følge til andebryst eller helstekt and. Hoisinsausen er et klassisk tilbehør til peking and, i godt selskap av pannekaker, vårløk og agurk.
Appelsinsaus:
- 70 gram sukker
- 2 ss vann
- 2 ss sherryeddik
- 4 dl ferskpresset appelsinjuice
- 4 dl kyllingkraft
- 2 ss finhakket løk
- 50 g smør
- 2 ss finrevet appelsinskall (f.eks på et fint rivjern ala microplane)
Lag karamell av sukker og tilsett vann. Tilsett så løken, sherryeddik, appelsinjuice og kyllingkraft. Reduser til en tredjedel. Pisk inn smøret til slutt.
Hoisinsaus:
- 1 ss honning
- 2 ss peanøttsmør
- 4 ss soyasaus
- 2 ts riseddik
- 2 ts sesamolje
- 10 dråper tabasco
- 1 knivsodd pepper
- 1 finhakket hvitløksfedd
Bland alle ingrediensene godt sammen i en liten bolle. Voilà!
Disse oppskriftene på andesaus er kjempegode, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.
Mens vi først er inne på andas herlige smaker - hva med å lese fremgangsmåten for hvordan steke and (peking and)?