Saus til and - 2 deilige sauser

Her følger to sauser som passer utmerket som følge til andebryst eller helstekt and. Hoisinsausen er et klassisk tilbehør til peking and, i godt selskap av pannekaker, vårløk og agurk.

Appelsinsaus:

- 70 gram sukker
- 2 ss vann
- 2 ss sherryeddik
- 4 dl ferskpresset appelsinjuice
- 4 dl kyllingkraft
- 2 ss finhakket løk
- 50 g smør
- 2 ss finrevet appelsinskall (f.eks på et fint rivjern ala microplane)

Lag karamell av sukker og tilsett vann. Tilsett så løken, sherryeddik, appelsinjuice og kyllingkraft. Reduser til en tredjedel. Pisk inn smøret til slutt.

Hoisinsaus:

- 1 ss honning
- 2 ss peanøttsmør
- 4 ss soyasaus
- 2 ts riseddik
- 2 ts sesamolje
- 10 dråper tabasco
- 1 knivsodd pepper
- 1 finhakket hvitløksfedd

Bland alle ingrediensene godt sammen i en liten bolle. Voilà!

Disse oppskriftene på andesaus er kjempegode, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.

Mens vi først er inne på andas herlige smaker - hva med å lese fremgangsmåten for hvordan steke and (peking and)?

Anbefalt

Du finner kalkulatoren nedenfor. Om du eksempelvis har et byggeprosjekt på gang i hagen eller bare ønsker å forstå utregningen av kubikk til volum...

Kalkulator lenger ned. Skal du flytte og ønsker å bestille flyttebil med riktig lagringsplass vil du ofte bli spurt om hvor mange kubikk flyttelasset...

Kalkulatoren finner du nedenfor. Det å finne kvadratroten av et tall med kalkulator er ganske lettvint. Bruk kalkulatoren vi har laget nedenfor og regn...

Kalkulatoren følger nedenfor. Lurer du på hvor gammel katten din er i menneskeår? Det kan denne kalkulatoren gi deg en pekepinn på. Et nøyaktig...

Kalkulatoren finner du lenger ned. Har du noen gang lurt på hvor gammel hunden din er i antall menneskeår? Med denne kalkulatoren kan du...