Dette er ikke en oppskrift på tapas i seg selv, men snarere mange forslag til komponenter og småretter som du kan ha på ditt tapasbord. Egner seg utmerket som koldtbord når du får mange gjester, og helst vil lage unna maten dagen før.
Retter som egner seg på tapasbordet:
- Tomatskiver, bøffelmozzerella, olivenolje, balsamicosirup og basilikum
- Quiche med kylling
- Quiche med bayonneskinke og purreløk
- Quiche med parmaskinke, purreløk, kepaløk og spinat
- Quiche med chorizopølse, spinat og kepaløk
- Crostini med reker og aioli
- Kokte saltpoteter med aioli/piquillosaioli
- Kokte saltpoteter med majones og hotsaus
- Crostini med kremostkrem, tunfisk, soya/koriander, sitron og olivenolje. Evt. med blomkålkrem fremfor kremostkrem.
- Foie gras på brødchips, syltet rødbet og syltet gresskar.
- Kyllingboller med hot tomatsaus
- Kyllingspyd med tzatziki
- Kyllingklubber med tzatziki
- Lammeboller med rosmarin og hvitløk:
Biter av lam fryses en halvtime (eventuelt kan du bruke lammedeig). Kvernes opp med hvitløk, chili og fersk rosmarin. Blandes litt vann, salt og pepper. Brunes av og stekes ferdig på 180 grader.
- Potetaioli og spansk chorizopølse
- Skalldyrrisoni med blåskjell, kamskjell, safran, sellerirot, purre og eventuelt sjøkreps.
Se også:
Småretter til tapas - Del 2
Småretter til tapas - Del 3
Denne inspirasjonslisten for tapas fungerer bra den, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene.