Småretter til tapas - Del 3

Dette er ikke en oppskrift på tapas i seg selv, men snarere mangfoldige forslag til småretter som du kan ha på ditt tapasbord. Egner seg utmerket som koldtbord når du får mange gjester, og helst vil lage unna maten dagen før. Artikkelen er siste del av en serie på totalt tre artikler med forslag til tapasretter.

- Panerte scampi med soyasaus:
Scampi skrelles og snittes langs ryggen. Ta ut tarmen og den gule sekken nederst på reka. Scampirekene vendes i hvetemel, eggehvite (tilsett 1 ss vann, kjør i stavmixer og ta vekk skummet) og pankobrød (brødcrust). Friteres i nøytral olje. Kan fryses. Egner også utmerket som kveldskos!

Soyasaus:
1 del Kecap manis
1 del Østersaus
1 del Søt chilisaus

Blandes.

- Manchego og pæresalsa:
Manchego kuttes i biter og serveres sammen med en passende mengde pæresalsa.

Pæresalsa:
Biter av pære kokes i sukkerlake. Smak til med sitron.

- Saltpoteter og aioli:
Saltpoteter:

Amandinepoteter kokes med veldig sterk saltlake (ca 250 g finsalt pr l. vann) til de er gjennomkokte. Siles og fordeles på brett. Pass på å ikke dekke til potetene. Dette fører til at vanndampen som da dannes vil forårsake at saltlaget renner av potetene.

Del potetene i to på langs. Ha over olivenolje, maldonsalt og pepper og varm de ved 180 grader i ca 8 min. Serveres med aioli.

- Tomat og mozzerella:
Del cherrytomater i to på tvers. Legg på en bit mozzerella. Knus maldonsalt og pepper over. Ha balsamicosirup og olivenolje over, og avslutt med basilikum på toppen.

- Tzatziki:
Agurk skrelles og deles på langs. Skrap ut frøene med en spiseskje og rasp grovt, vri ut safta i et kjøkkenhåndkle. Tilsett matyoghurt, finraspet hvitløk, salt og 1 ts sukker.

- Tunfisk rosso:
Tunfiskfilet vendes i solsikke olje. Brunes av i grillpanne slik at den har en rå kjerne og et par mm stekeskorpe. Vend i olivenolje med hakket koriander, sitron- og limeskall. Avkjøl og kutt i skiver. Fin med blomkålkrem, crostini og soyasirup.

- Oliventapenade:
Grønne oliven og syltede sultanrosiner kjøres opp med olivenolje. Smakes til.

- Sandwich kuttes i små biter og tres på tannpirker/trepinne
Eks: kyllingsandwich, baconsandwich og tunfisksandwich med egg

- Salat med fransk sennepsdressing, soltørket tomat og grillet brødskive med chevre

Se også:
Småretter til tapas - Del 1
Småretter til tapas - Del 2

Anbefalt

Hva er kvadratrot? Kvadratroten av et tall vil si det tallet du må multiplisere (gange) med seg selv for å få tallet du er ute etter. Kvadratrot skrives √....

Addisjon Addisjon (pluss) er det samme som å legge sammen, og er en av våre fire grunnleggende regnearter. Når du adderer legger du sammen to eller flere tall og resultatet...

Prosent betyr i praksis per hundre og stammer fra det latinske uttrykket Per Centum. Innen matematikkens verden bruker man symbolet «%» for prosent. Formelen for prosentregning når du skal...

Enkeltmannsforetak har forkortelsen ENK og som navnet tilsier så vil det si et foretak som kun har en ansvarlig eier. Ved opprettelse blir foretaket registrert i Enhetsregisteret. Har foretaket...

Selvangivelse er et informasjonsskriv du mottar i posten og over din profil hos Altinn, Skatteetaten og Minside. Denne informasjonen gir deg en oversikt over dine inntekter, utgifter, gjeld og...

Moms er et annet ord for merverdiavgift og er i praksis en omsetningsavgift på forbruk av varer og tjenester. Du skal betale moms ved omsetning av alle varer og...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: