Dette er ikke en oppskrift på tapas i seg selv, men snarere mangfoldige forslag til småretter som du kan ha på ditt tapasbord. Egner seg utmerket som koldtbord når du får mange gjester, og helst vil lage unna maten dagen før. Artikkelen er siste del av en serie på totalt tre artikler med forslag til tapasretter.
- Panerte scampi med soyasaus:
Scampi skrelles og snittes langs ryggen. Ta ut tarmen og den gule sekken nederst på reka. Scampirekene vendes i hvetemel, eggehvite (tilsett 1 ss vann, kjør i stavmixer og ta vekk skummet) og pankobrød (brødcrust). Friteres i nøytral olje. Kan fryses. Egner også utmerket som kveldskos!
Soyasaus:
1 del Kecap manis
1 del Østersaus
1 del Søt chilisaus
Blandes.
- Manchego og pæresalsa:
Manchego kuttes i biter og serveres sammen med en passende mengde pæresalsa.
Pæresalsa:
Biter av pære kokes i sukkerlake. Smak til med sitron.
- Saltpoteter og aioli:
Saltpoteter:
Amandinepoteter kokes med veldig sterk saltlake (ca 250 g finsalt pr l. vann) til de er gjennomkokte. Siles og fordeles på brett. Pass på å ikke dekke til potetene. Dette fører til at vanndampen som da dannes vil forårsake at saltlaget renner av potetene.
Del potetene i to på langs. Ha over olivenolje, maldonsalt og pepper og varm de ved 180 grader i ca 8 min. Serveres med aioli.
- Tomat og mozzerella:
Del cherrytomater i to på tvers. Legg på en bit mozzerella. Knus maldonsalt og pepper over. Ha balsamicosirup og olivenolje over, og avslutt med basilikum på toppen.
- Tzatziki:
Agurk skrelles og deles på langs. Skrap ut frøene med en spiseskje og rasp grovt, vri ut safta i et kjøkkenhåndkle. Tilsett matyoghurt, finraspet hvitløk, salt og 1 ts sukker.
- Tunfisk rosso:
Tunfiskfilet vendes i solsikke olje. Brunes av i grillpanne slik at den har en rå kjerne og et par mm stekeskorpe. Vend i olivenolje med hakket koriander, sitron- og limeskall. Avkjøl og kutt i skiver. Fin med blomkålkrem, crostini og soyasirup.
- Oliventapenade:
Grønne oliven og syltede sultanrosiner kjøres opp med olivenolje. Smakes til.
- Sandwich kuttes i små biter og tres på tannpirker/trepinne
Eks: kyllingsandwich, baconsandwich og tunfisksandwich med egg
- Salat med fransk sennepsdressing, soltørket tomat og grillet brødskive med chevre
Se også:
Småretter til tapas - Del 1
Småretter til tapas - Del 2