Du vil her finne en rekke retter og tilbehør som vil gjøre seg utmerket på grillbordet. Ikke oppskrifter i seg selv, men ting og tang som egner seg perfekt. Meningen er at du skal få tankeprosessen i gang og inspirasjon til å fylle opp med godsaker og deilige smaker. Bruk gjerne fantasien til å legge til grillmarinader, sauser osv.
Retter (Hovedkomponenter):
- Marinert breiflabb
- Ytrefilet av okse marinert i en mørk ølmarinade
- Grillet andebryst
- Grillet og marinert kalkunbryst
- Grillede og marinerte kyllingspyd (tredd på lange trepinner).
- Kyllingvinger med barbequesaus
- Grillet indrefilet av svin
- Grillet kalveentrecôte
- Dampet kongekrabbekrabbe - i aluminiumsfolie med olivenolje, sitronskall, limeskall, salt og pepper.
- Grillede kamskjell. Server gjerne på jordskokkpure med tomatconcasse over.
- Grillet laks marinert i honning, salt og mortede fennikelfrø og korianderfrø
- Blåskjell dampet i aluminiumsfolie eller aluminiumsbakk med hvitvin, hvitløk og sjalottløk. Vend inn et par spiseskjeer aioli til slutt.
- Store scampi marinert i rød currypastemarinade
Grilltilbehør og småretter:
- Grillet asparges
- Asparges vendt i cæsardressing eller fransk sennepsdressing avslutningsvis
- Asparges vendt i rødvinsvinaigrette avslutningsvis
- Asparges vendt i biter av egg med majones og kapers avslutningsvis
- Fennikelsalat - finrevet fennikel, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper
- Tomatsalat - tomatskiver, basilikum, mozzerellaost, olivenolje, balsamicodressing
- Syltet aubergine
- Aioli
- Ruccola med olivenolje og revet parmesan
- Tzatziki
- Landbrød
- Foccacia
Grilldesserter:
- Sjokolademoussekake med nøttebunn
- Hele jordbær
- Jordbærsorbet
- Vaniljeis
- Grillet frukt - eksempelvis eplebåter, mango, fersken, banan
- Ostekake
- Kald fruktsuppe