Ting for god helse

Merkelige ting som gir god helse

Vi kan lese oss blå på gode tips for en bedre helse. Dessverre blir tipsene ofte ensidige, og fokus ligger på mat og trening. Dette er overhodet ikke dårlige råd, men en god helse er mer enn dette. Kanskje er ikke tipsene våre merkelige om en tenker over det.

Hva er egentlig en god helse

En god helse er fravær av sykdom, og det gjelder både fysisk og psykisk. Totalt fravær av sykdom, etter denne definisjonen, er for mange utopi. De aller fleste vil også opp gjennom årene få et eller annet de sliter med. Det være seg alt fra dårlige knær til hjerteproblemer, eller psykiske vansker.

I de fleste tilfeller er sykdom forbigående, som influensa og lignende. I andre tilfeller er folk syke i lang tid. Å styre sykdom, eller helt unngå disse er umulig. Det vi derimot kan gjøre er å bygge opp en sterk helse, med et godt immunforsvar.

Du tenker kanskje at for enkelte sykdommer vil det ikke nytte hva man gjør. Vel der strides de lærde, da det viser seg at enkelte faktorer kan «styres» mer enn man trodde mulig for bare noen år tilbake. Blant annet gjelder dette sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse.

En frisk sjel kan bety en frisk kropp

Det er betydelige sammenhenger mellom den psykiske og fysiske helsen. I mange tilfeller er det i kroppen man får «smerter» til å begynne med, om en sliter psykisk.

Å forbedre den psykiske helsen kan også virke på den måten at den fysiske blir bedre. Undersøkelser viser blant annet at latter forlenger livet. Folk som er positivt innstilt har også en generelt bedre helse enn pessimistene.

Når vi her sier «sjelen» mener vi hjernen og følelser. Hjernen er en utrolig del av menneskekroppen, og visste du at den kan trenes? Ja, det viser seg også at folk som løser mye kryssord er mindre utsatt for blant annet demens.

Du har kanskje selv lagt merke til at positive omgivelser gjør at du føler deg bedre. I forhold til dette har enkelte sykehus og sykehjem lagt inn nye rutiner, besøkshund. Det viser seg at hunder gir folk slike gode følelser at de blir raskere frisk, og eldre får en mer positiv hverdag.

Noen «merkelige» helsetips

Det vi har nevnt ovenfor er kanskje ikke så merkelig, men vi tenker kanskje ikke over det i hverdagen. Det finnes mange andre småtips, som du antakelig ikke har tenkt over. Hysterisk skal man ikke bli, men hvorfor ikke gjøre om på enkelte ting? Selv om noen av tipsene kan virke noe sære…

Når du benytter offentlige toaletter, velg båsen nærmest døren. Undersøkelser viser at disse har færre bakterier enn de lengre inn. Dette skyldes at de fleste vil være private på toalettet, og trekker så langt unna døra som mulig.

Skygg unna antibakteriell såpe. Antibakteriell såpe kan gjøre bakterier mer motstandsdyktige, og samtidig kan såpen ødelegge hudens naturlig bakterieflora. Undersøkelser kan ikke gi noe bevis for at de som benytter slik såpe er friskere enn andre.

Gjør ren mobiltelefonen med jevne mellomrom. Tenker du deg om vet du hvorfor. Mobilen legges rundt omkring, nesten uansett hvor du er. Deretter legges den mot øret når du snakker, eller du har den i hånden. Mobilen er en ren bakteriebombe.

Små ting i hverdagen kan utgjøre forskjellen

Det er mange ting vi ikke tenker over er til hjelp, da vi anser det som «vanlig». Kanskje gjør du allerede flere av disse merkelige helsetipsene?

  • Et glass rødvin er godt for hjerte-karsystemet
  • En hund reduserer stress
  • Venner gir lengre levetid
  • Tar du flere små lurer i løpet av dagen forlenges levetiden
  • Å gjøre rent viser seg å gjøre folk glade og positive

Anbefalt

Kalkulator for å gjøre om fra tommer/inches til cm: ...

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...