Helse leve lenge

Tegnene på at du vil leve lenge

Det gjøres stadig undersøkelser på hva som gjør at enkelte blir eldre enn oss andre. Enkelte ting er ikke noen overraskelse for forskerne, mens andre til tider er. Hva er tegnene på at man vil leve lenge?

Livet

Et langt liv er ikke alle forunt, men et ønskemål for de fleste. Livet har mange utfordringer og kanskje er vi ikke klare over hvilke av disse som forkorter, eller forlenger, levealderen vår.

Du har kanskje lest om folk som blir hundre år, eller mer. Undret deg over hvorfor enkelte blir så gamle? Det viser seg at denne gruppen mennesker har enkelte fellesfaktorer, som forskerne mener er medvirkende til den lange levealderen.

Du vil kanskje bli overrasket over å lære, at dette faktisk ikke skyldes hysteriske treningsrutiner eller et fanatisk kosthold. Det skyldes i hovedsak de indre kvalitetene i et menneske. Forholdet til andre rundt deg, om du har noe å gjøre og er i stand til å bry deg om andre, og deg selv.

Det er heller ikke til å komme fra at genetikk spiller inn i lang levetid. Enkeltes gener er «programmert» til lang levetid. Det ser faktisk nesten ut, som denne gruppen mennesker, på et eller annet vis er beskyttet mot ugunstige ting de foretar seg. Denne delen kan nok ikke la seg endre hos oss andre, men det er flust av andre ting du kan gjøre.

Er du en av disse?

Selv om mange ønsker å leve lenge, er det ikke sikkert man vet om man lever slik at dette er mulig. Tegnene på om du gjør det kan kanskje overraske deg, selv om disse regnes som en del av hverdagen.

Noen tegn på at du vil leve lenge

  • - Du er gift. Gifte lever lengre enn single
  • - Du sover godt. Lite søvn fører til lav levealder
  • - Du har en smal midje, dette må ikke forveksles med tykk og tynn.
  • - Du har en stabil jobb. Arbeidsløse lever kortere
  • - Du er fysisk aktiv

Befinner du deg i denne gruppen mennesker, er du altså på god tur til et langt liv, og det uten at du har tenkt i de baner. Dette er for de fleste kun en naturlig del av livet.

Dine indre kvaliteter og sosiale omgangskrets

Det har vist seg, overraskende nok, at indre kvaliteter spiller en stor rolle for lang levealder. Dette må nok sees i sammenheng med at psykisk og fysisk helse påvirker hverandre. Vi har alle lært at en skal være snill, hjelpsom og omtenksom. Klarer man leve slik som man preker, er dette enda en faktor i et lengre liv.

Et lengre liv får de som:

  • - Er optimister
  • - Har et godt sosialt nettverk
  • - Er i stand til å både gi og motta kjærlighet
  • - Ler mye
  • - Er samvittighetsfull

Ja, også dette er for mange en selvfølge, men dessverre ikke for alle. Det viser seg i tillegg at de som er hjelpsomme også lever lengre. Kanskje noen trenger hjelp med å få et bedre liv. Hjelpen du da gir øker din levealder, og deres.

Får du et langt liv?

Ingen kan garantere noe som helt i denne verden, heller ikke vi. Et langt liv er kanskje heller ikke hovedmålet for alle. Uansett vil vi alle ha et godt liv, på alle plan.

Lever du allerede etter de ovenfor nevnte tegnene er sjansen stor, for at du får et langt liv. Lever du ikke slik, men ønsker gjøre det, da er tiden kommet for å gjøre noe med dette. Du vil ikke klare få alt på plass med en gang, men ta tiden til hjelp. Målet er tilfreds, lykkelig, positiv og et langt liv.

Anbefalt

(Sponset) Kryptovalutaen Bitcoin har siden tidenes morgen hatt en formidabel vekst få (om noen) aktiva er i nærheten av. Ikke uventet har stadig flere kastet seg på Bitcoin-toget som nærmest...

Lønn 20/21: Ca. 720.000 kr Dette jobber en app-programmerer med: En app-utvikler jobber som i all hovedsak...

Lønn 2020/2021: Ca. 399.000 kr (Alle sektorer) En restaurantsjef har ca 480.000 kr, mens en ansatt på kafé/gatekjøkken ligger på rundt...

Lønn 20/21: Ca. 615.000 kr Lønnsnivået henger i stor grad sammen med erfaring og ansiennitet. Det er ikke nødvendigvis noen direkte...

Lønn 2020/2021: Alle sektorer: 548.160 kr (Les mer her) Utdanningstid: 3 år på Høyskole/Universitet Litt om sykepleieryrket: